« cd-recensie ' Marc Ribot's Ceramic Dog' | Hoofdmenu | cd-recensie Keeril Makan - 'In Sound' (Tzadik) »

08 augustus 2008

Reacties

N. de Jonge

Kijkers zouden niet geshockeerd zijn als de brave burgers zichzelf hadden opgeblazen. In onze westerse cultuur worden geweld, terreur en vernedering verheerlijkt. Na een 'Disappearing Pencil Trick' wordt er geklapt in de bioscoopzaal. Het publiek had de extra burgerdoden gewaardeerd, omdat men geniet van de meedogenloosheid van The Joker. Als de personages in de film al emoties tonen, dan zijn het angst of agressie. Kijk diep in de ogen van de bioscoopgangers en je ziet de dood; een verloren generatie.

OMC

Interessant, al waag ik me nooit meer aan generalisaties over generaties (hoeveelste verloren generatie is dat inmiddels sinds de originele? ;) Bij de 'Disappearing Pencil Trick' had ik het idee dat het publiek juist ambivalent reageerde, tussen schok en lach in, maar daar is de hele figuur van The Joker voor gemaakt. En laten we wel wezen, niets saaier en oneerlijker dan zo'n pure bad guy, waar je je dan op zit te verkneukelen dat deze aan het eind van de film heel erg dood wordt gemaakt.

"In onze westerse cultuur worden geweld, terreur en vernedering verheerlijkt."

Toevallig was de trailer voor aanvang vanThe Dark Knight een voor een film over Genghis Khan. ;)

Hawk

"In die zin zit in The Dark Knight een bepaalde "linkse" visie verscholen dat 9/11 een fatale terugkaatsing was van een desastreus buitenlandbeleid en dat The War on Trrrr vergiftigt wat zij zogenaamd moet beschermen."

Goed dat je "links" tussen haakejs zet.

Op dit moment zorgt het Texaanse congreslid Ron Paul voor veel beroering door de Neo-Conservatieven verantwoordelijk te houden voor de toenemende terreur in het MO en andere delen van de wereld.

Ron Paul steunt daarbij op de ideeën van het libertarisme. De moderne vorm van het klassiek liberalisme. Je kan Ron Paul horen door de
onderstaande link te gebruiken

http://www.youtube.com/watch?v=cQrwKr_b4Lg

Veel van de ideeen van Ron Paul komen van het Ludwig von Mises Institute:

http://mises.org/

en van Lew Rockwell:

http://www.lewrockwell.com/

A. Schier

Een perfecte recensie mag ik zeggen.
Laten we hopen dat onze hoofdrolspeler komende zomer goed door leeft in Arnold's werk...
Ik zie hem als meneer Conners best iets redelijks neerzetten. Al ben ik nog steeds benieuwd wie nu echt het gezichtje van de alaantrekkelijke vleermuis was/is...

groet,

A. Schier

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.