« Het schaduwkabinet: week 38 - 2010 | Hoofdmenu | Crazy Heart »

25 september 2010

Reacties

OMC

Dat werd tijd zeg. ;)

"hoewel veel kenners om me heen altijd hebben gezegd dat Orbital ten tijde van In Sides al over het hoogtepunt heen was."

Zijn geen kenners. :) Alleen Orbital II (Bruin) is beter.

Maar wel interessant dat dit je instapplaat was. 'The Girl With The Sun In Her Head' was voor mij altijd een briljant-nostalgische track, met een overweldigend "die tijden zijn voorbij" gehalte.

Martijn Busink

Ik werd ook gegrepen door The Box maar met de rest is het nooit gelukt. The Box blijft echter een geweldige track.

Maar in deze tijd begon ik ook met de elektronica, FSOL, Scorn/Lull, James Plotkin en allerhande dub en ambient via Laswell en Fripp, maar dan weer geen The Orb en zeker Underworld niet. Behalve dat ik dat 'lager lager …' gelijk onuitstaanbaar vond kwamen daar nog eens dat gebral van die gast overheen over hoe superieur ze waren aan die oubollige rockbandjes en hoe uniek hun sfeer wel niet was.

bas

tussen underworld en mij is het jaren later nog best goed gekomen; dubnobass... en second toughest... hebben bloedmooie tracks erop staan. die born slippy single heb ik echter altijd verschrikkelijk gevonden.

fsol kwam ook wel goed binnen hier, maar van plotkin had ik toen nog nooit gehoord (behalve zijn oude old werk).

Jan Willem

Dit is ook mijn instapplaat van Orbital...en ook ik ben in die tijd aan de FSOL, Plotkin en dergelijke gegaan. The Orb en Underworld, die ik ook nog eens door elkaar haal -waarom weet ik niet- met de Chemikal Brothers, vind en vond ik helemaal niets....Ik heb overigens datzelfde concert van DCD gemist :-)

EvR

electronica en gitaren, ik kan erover meepraten. FSOL, The Orb (vooral 'Orbus Terrarum'), The Black Dog ('Spanners') en Orbital's 'Snivilasation' waren eye-openeners. En kunnen nog steeds mee. 'In Sides' ken ik op 'The Box' na niet. Underworld heb ik nooit begrepen.

Martijn Busink

O ja, Snivilisation, die had ik op tape, dat was de plaat met de buzz destijds. Best kans dat ik In Sides nooit gehoord heb.

Jan Willem

In Sides, Snivilisation, The Middle Of Nowhere en Blue Album vind ik allen geweldig van Orbital. Live ook de moeite waard; zeker als ze een concert beginnen met het zwaar groevende en dreunende SATAN.

Ludo

jee ik had alwéér jaren niet aan Leftfield gedacht, een keer in de 5 jaar raad iemand het aan en ik luister nooit (en in dit stukje is het dus ook maar een zijsprongetje)

The Box is wel een ultieme cross-over ja, zelfs op single gekocht. (aan albums deed ik niet)


Jan Willem

FSOL was overigens mijn eerste connectie met Dead Can Dance en dit genre...maar ja Lisa zong dan ook mee

Thijs

Ik heb Snivilisation grijsgedraaid, maar kon destijds een heel stuk minder met In Sides. En jaah SAAAATAAAAN _O_ ...ga meteen even m'n fix halen ;)

Thijs

... tjonge, da's eigenlijk gewoon een hele ordinaire Front 242 rip off hoor ik nu in al mijn 2010 wijsheid ;) Wel lekker hoor.

Thijs

LOL, krijg meteen Jehova's aan de deur, dat kan geen toeval zijn >:)

Jan Willem

Het is datzelfde beginstuk van The Butthole Surfers toch? Geen Front 242? Ah Jehova's...komen ze vast met dat trendy magazine Vuurtoren op de proppen

Ludo

Wachttoren toch? moet ik altijd aan Bob Dylan denken.

ze zijn altijd zo apocalyptisch ingesteld die Jehova's. "het gaat slecht met de wereld" "hoezo wat dan" "kijk om je heen!" (doe ik nooit ;) )


Thijs

De openingszin was deze keer een instinkertje: "Wij willen graag weten of u positieve verwachtingen heeft voor de toekomst." Gelukkig is m'n vrouw een nuchtere kein keloel Rotterdamse ("Jullie zijn Jehova's hè?"); ik vanuit de huiskamer: "en a propos, als jullie je moeder nog zien dit weekend, zeg 'r even dat SATAN SATAN SATAN" ;)

"Het is datzelfde beginstuk van The Butthole Surfers toch? Geen Front 242?"

Geen idee re: BS. Ik doelde vooral op de bubbelende synthriffs en oldskool beats.

OMC

Underworld overigens: eerste drie albums want op Beaucoup Fish staan een aantal van hun beste dingen (waaronder 'Cups'). Eerste twee van The Orb man, onovertroffen (Adventures Beyond The Ultraworld een paar jaar geleden gewoon in mijn top-10 aller tijden gezet. :)

Leftfield heb ik mijn best mee gedaan maar die hadden het gewoon niet.

Martijn Busink

Wachttoren? Doe mij maar Watchtower.

Jan Willem

Oja Wachttoren....

Leftfield's Leftism is echt wel de moeite waard...het oeverloze van erna kan ik niet zoveel mee.

André

Ah. Een stukje over In Sides en toch geen referentie naar Alison Goldfrapp (hier aanwezig onder het pseudoniem 'Auntie'). Jammer. ;)

bas

tja, ik vind goldfrapp alleen interessant bij orbital, en dan ook nog alleen als de heren haar stem vervormen en achterstevoren spelen, zoals hier 'dwr budr' ;).

André

is goed, dan hou ik Alison wel voor mezelf...

Jan Willem

De eerste Goldfrapp is ook prachtig hoor, daarna hadden ze haar verzwaard in de Thames mogen gooien...

André

nounounou

Jan Willem

of aan André mogen geven natuurlijk :-)

OMC

Goldfrapp met Add N To X is ook prima hoor (net als haar eigen album, ben de naam even kwijt, die met die charmante folk-piraten outfit op de hoes.)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.