« THIS MORTAL COIL BOX | Hoofdmenu | A Separation »

23 november 2011

Reacties

Martijn Busink

Ik volg dat voetbaldrama niet echt maar je ontkomt er niet aan: maar ik zie helemaal niet wat er racistisch aan Cruijffs opmerking is. Het zegt meer over wat ie van Davids' kwaliteiten op die plek denkt en zijn gedachtes over de organisatie die 'm daar gezet heeft. M.a.w. hij ziet geen andere reden om Davids op die plek te hebben dan positieve discriminatie.

Jan Willem

Ik was niet bij het gesprek, kan er niet echt over oordelen. Maar als jij op je werk hoort van je manager dat jij er alleen maar zit omdat er nu eenmaal ook mannen met flaporen en te lang metalhaar op het werk moeten zitten, dan kan je dat scharen onder positieve discriminatie maar dan is die manager in feite dus een enorme hufter. Het positieve discriminatie verhaal mag niet in een discussie voorkomen. Iemand werkt ergens of niet. Ja Dineke, eigenlijk zit je alleen maar bij de Subjectivisten omdat je een vrouw bent. Positief bedoeld hoor. Ik begrijp jouw opmerking in deze wellicht verkeerd?

Martijn Busink

Ik was er ook niet bij natuurlijk, dus ik ga af op wat ik op het nieuws wat mij ongevraagd wordt toegeschoven. :)

Je voorbeeld vertaald naar mij (al kan je vanalles zeggen maar ik heb geen flaporen ;) ) blijft mijn idee hierover overeind: er ligt niet in besloten dat de 'kwaliteiten' lang haar/flaporen slecht zijn, hooguit dat ze niks te maken hebben met de functie. Dat ik die 'kwaliteiten' heb is geen nieuws en dus geen belediging. Dat is logisch.

Het is wat direct en Cruyff kan zo'n vermoeden beter voor zich houden maar dat maakt de opmerking noch Cruyff racistisch imo.

Davids kan enkel boos worden dat Cruyff blijkbaar geen waarde in zijn aanwezigheid ziet dan een verdachtmaking aan 't adres van degene die 'm daar hebben neergezet om verkeerde redenen.

Davids kan dan zeggen dat Cruyff daar ook alleen maar omdat goed kon voetballen, niet vanwege die kwaliteiten die vereist zijn op die plaats (wat is 't, board of directors? :D).

Jan Willem

Nee hoor ik had het over edgar davids :P

Over huidskleur beginnen is denk ik tricky, maar inderdaad niet meteen racistisch. Laten we het er op houden dat het gewoon een laagdunkende, vrij hufterige opmerking van Cruyff was. Sommigen hebben hem heel hoog zitten, dichten hem zelfs zakelijke kwaliteiten toe, maar blijkbaar zit dat alles verscholen achter een dikke laag domme woorden. Geniale voetballer, maar verdersss...

Martijn Busink

Ja, iedereen prijst 'm altijd om z'n taalgebruik, maar ik hield het niet lang vol in P&W afgelopen vrijdag.

En waarom moet er gelijk weer een heel uur uitgetrokken worden voor zo iemand? Ik kan me die aandacht alleen voor de minister president herinneren. 't is maar een spelletje! :D

Ludo

Cruijff is al jaren de roeptoeter vanaf de zijlijn die het Nederlandsche voetbal na zijn actieve carriere in feite alleen maar schade heeft toegebracht met zijn stookgedrag. Zijn huidige fanatisme in deze kwestie doet een huwelijkscrisisje thuis vermoeden.

Jan Willem

Hoho dat mag je niet zeggen, dan wordt Jan Mulder boos! (die is ook zijn scherpte behoorlijk kwijt)

Klopt. De vrouw van Cruijff is gesignaleerd met een neger. Maar daar gaat ze alleen maar mee uit omdat hij donker is.

clismo

Die zwarte pantoffels met studs erop zijn kicken!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.