« Gillian Welch & Dave Rawlings (Paradiso, 7 november 2011) | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 46 - 2011 »

11 november 2011

Reacties

EvR

I hear you ; )

Jan Willem

Me too! Al schrijf ik John Zorn niet zo maar af. Ik ben sowieso redelijk selectief als het om zijn releases gaat. Scheelt wellicht ook dat ik nog niet Mike Patton-moe ben, hoewel zijn bijdrage aan deze nieuwe "aanwinst" zo onder het kersttafellaken geschoven kan worden. Zorn balanceert met zijn label eigenlijk altijd al tegen het toelaatbare aan. Ik ben bijvoorbeeld ook niet zo gecharmeerd van zijn Radical Jewish Culture-serie. De muziek wel hoor, maar die naam, sjonge...ook Kletka Red is toen weggelopen...Feit blijft en dat delen we denk ik wel, dat hij onnavolgbare werken heeft gefabriceerd.

Martijn Busink

Die naam strijkt veel mensen tegen de haren maar pas op met hem allerlei radicale politieke ideeën aanwrijven. Ik weet ook niet precies waar hij staat maar Trey Spruance verzekerde mensen die zulke bedenkingen uitten en Zorn eigenlijk simpelweg beschuldigden van rabiaat zionisme op het SC3 forum dat ze geen idee hadden. 'You're barking up the wrong tree here'.

Hij houdt gewoon van grote woorden, je kent de obi's toch. ;)

Martijn Busink

En aangezien ik 'm net zit te beschuldigen van braaf worden kan ik er moeilijk wat van zeggen. ;)

Waarom ging Kletka Red weg dan? Die naam was er al toen ze er iets op uit brachten. Moe van zich verdedigen tegen geprojecteerde politieke ideeën? (Kan ik me zo voorstellen, doet me denken aan een anekdote van de man van een bewuste boerkadraagster die er gek van werd om door de buitenwacht voor vrouwenmishandelaar uitgemaakt te worden, dat huwelijk liep ook op de klippen).

Jan Willem

Ze gingen weg omdat ze ineens geassocieerd werden met zaken waarvoor ze niet stonden. Die naam bestond al en roept bij sommige mensen gewoon rare ideeën op. Zorn is toch ooit met een gele ster uit het vliegtuig gestapt in Duitsland...da's best radicaal n'est pas?

Martijn Busink

Ja, radicaal is ie wel, en joods, maar dat maakt 'm nog geen fan van de Israëlische regering of een zionistische hardliner. That's all. Dat lijkt niet iedereen te kunnen scheiden.

En ik kan me voorstellen dat je als je iets uitbrengt op zo'n label je moet verdedigen tegen zulke aannames. Rare ideeën inderdaad, met "Radical Japan" had niemand er iets van gezegd. Ik heb het zien gebeuren of het SC3 forum toen Xaphan uitkwam. Mensen maakten Zorn voor van alles uit op wezenlijk niet meer dan de naam van dat label en een rits Hebreeuwse songtitels. Dat neem ik liever van Trey aan die er tijdens een diner met Zorn over gediscussieerd heeft dat het anders zit.

Gelukkig voor Kletka Red werkt Zorn niet met van 10-album contracten. :)

Jan Willem

Oja, ik sluit me volledig hierbij aan hoor. Info uit de eerste hand is sowieso veel betrouwbaarder dan wat iedereen er in denkt te zien.

Ik heb deze nieuwe cd met veel verwachtingen gekocht (ook door de bijdrage van Patton) en heb me de hele cd afgevraagd waarom Zorn met zoiets is gekomen. In eerste instantie was ik er wel van gecharmeerd (zie weeklijst), maar ik merk dat ik er steeds minder plezier aan beleef...ik blijf erbij: Joden en Kerst, dat gaat niet samen!

Martijn Busink

Kerst is gewoon niet zo mijn ding. :)

Bootsy's kerstplaat vind ik dan toch wel weer leuk, draai 'm elk jaar. Samen met The Three Suns en Ren & Stimpy de enige die me kunnen bekoren.

Jan Willem

Ren & Stimpy...dat was nog eens een leuke cartoon, zeker toen John Kricfalusi (nog een John) het nog in eigen hand had

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.