« Het schaduwkabinet: week 46 - 2011 | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 47 - 2011 »

16 november 2011

Reacties

Kees van den Berg

Mooi verhaal JW! Zelf had ik ooit die eerste twee op tape. Ik heb geen flauw idee meer waar die zijn. Door jouw aanstekelijke verhaal overweeg ik aanschaf van deze box (of een prominente plaats op mijn verjaardagslijstje).

shffl

Mooie bespreking! Ook mijn muziekluisterleven is in 1983 onherstelbaar beïnvloed door This Mortal Coil en een flink deel van de 4AD-stal uit de jaren '80 en '90 (jammer dat het label nu zo'n drama is, ook visueel).

Heb je dit al eens gelezen? http://www.fedge.net/ftww/interviews-ivo.html

Van de box zijn inmiddels 2000 gemaakt en er volgen nog eens 1000 van de (druk)persen in Japan. Ivo Watts-Russel wilde de productie in Japan laten uitvoeren omdat daar volgens hem en Oliver de beste kwaliteit te halen is. De losse albums worden ook nog in een oplage van 500 verkocht via de 4AD webstore (ook Dust & Guitars)... en dan zijn ze op!

Jan Willem

Bedankt voor de link!

Ja ik wilde eigenlijk wachten op Dust & Guitars, maar ging toch overstag na het zien van die bloedmooie Japanse persingen, inclusief artwork. En het geluid is ook wel opgeknapt. De artwork is tegenwoordig veelal om te huilen...totaal niet herkenbaar en zonder magie en humor. Want dat laatste zat er ook altijd bij. Die Livonia hoes van His Name Is Alive, waar een vrouw een kat baart en Pod van The Breeders waar een naakte man een bloedende paling rondslingert in zijn keuken weten ze tot mysterieuze hoezen om te toveren. Those were the days...

shffl

Die man op 'Pod' was toch Oliver zelf? Met een stel alen om zijn middel?

Hier een viertal door hem herontworpen TMC covers, voor wie er behoefte aan heeft:

http://cl.ly/Bi0i / http://cl.ly/Bhwz / http://cl.ly/BhA3 / http://cl.ly/Bi1c

Jan Willem

Zou kunnen, ja alen/palingen maar wel onthoofd zodat hij ze bloedend rond kon draaien.

Ivo hield van mooie mysterieuze vrouwen met een ondoorgrondelijke blik. Ze moesten dan het liefst klinken als Liz Fraser. Prachtige covers!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.