« Jaarlijsten 2008: Ludo | Hoofdmenu | Cinema in 2008 (olafk) »

22 december 2008

Reacties

Olaf K.

Veel nieuw heb ik dit jaar niet gehoord dus ik heb geen recht van spreken, maar bij mij zou Sun Kil Moon zeker weten op één staan. Ik zou bijna die hele lijst van je gaan downlaoden en luisteren, Hiram!

Ludo

hey da's een prachtstuk over Kathleen.

bij April kom ik nooit voorbij dat 1e nummer, toch maar weer 'ns een poging. Lost Verses is dan ook ZO mooi, nu nog uitvogelen hoe ik die in mijn Mix van het Jaar kan krijgen. inkorten lijkt me geen optie (want die wending aan 't eind moet ook mee)
Ik houd tegenwoordig alleen maar van lange nummers trouwens lijkt het.. (maar dit terzijde)

Taylor Swift ga ik zeker 'ns proberen binnenkort.

Hiram

"Ik zou bijna die hele lijst van je gaan downlaoden en luisteren, Hiram!"

Eh ja, zo alle tien achterelkaar is het wel heel erg een Goed Nieuws show hè ;) Misschien kan ik het komende jaar wat beter spreiden met stukjes enzo...

"Taylor Swift ga ik zeker 'ns proberen binnenkort."

Doen! 't Is wel mainstream hè, zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Ik had er zelf ook wel een paar draaibeurten voor nodig om de bijzonderheid te gaan voelen.

Ludo

die "heerlijk strakgebotoxte harmony vocals" fascineren me trouwens (ongehoord) ook wel.

Omar Muñoz Cremers

Hiram heeft sowieso een zeer karakteristieke en aanstekelijke manier van geluid beschrijven. :) Bij al die metalplaten zat ik meteen van "dit MOET ik horen!"

arnout

"inmiddels mogen we ons met recht verbazen over de dramatische kwaliteitsverhoging die deze naamswijziging op de één of andere manier teweeg heeft gebracht. Hoe mooi de slowcore van Red House Painters af en toe ook was, het valt kabbelend in het niet bij de twee monumentale Sun Kil Moon platen, en April is zelfs weer een niveau hoger dan Ghosts Of The Great Highway uit 2003"

Helemaal mee eens.
Voor mij is April ook de plaat van het jaar.

Kathleen Edwards daarentegen wil maar niet beklijven...

bas

snel gaan luisteren naar bloodbath en grand magus, en zeer prettige platen hoor. vooral bloodbath doet me veel als oldschool deathmetal liefhebber. grand magus moet ik nog wat meer luisteren, maar de vuist met uigestoken pink en wijsvinger wijst alweer naar boven \m/

Ludo

van Taylor Swift krijg ik een Ministars-gevoel. Maar dat ze goeie naturelle melodien uit d'r mouw schiet (eh schudt) bestrijd ik niet. Nu nog wat meer presence in de stem en de productie.

Hiram

En wat is er mis met een Ministars-gevoel? Zeker teveel metal geluisterd dit jaar, Ludo! Die relatief (in contrast ook met de meestal behoorlijk serieuze hartezeer-teksten) vederlichte popfeel is juist wat mij zo aanspreekt, een groot deel van de mainstream country is mij veel te zwaar op de hand, te bombastisch klagerig. Overigens vind ik het Marit-Larsen-Disney-helium-gehalte bij Swift eigenlijk best meevallen, maar ik heb dan weer teveel naar teenpop geluisterd het afgelopen jaar ;)

Ludo

"En wat is er mis met een Ministars-gevoel?"

niet zo heel veel, behalve dan dat je 't gevoel hebt dat een 11-jarige meisje ouwelijk verkleedt als een popster van 30 een kinderbewerking doet van een oude hit ;)

DeathlikeMike

Hey Hiram,
Allereerst complimenten voor de vlot geschreven en grappige teksten. Opmerkelijk dat je lieflijke kindvrouwtjes-pop en brute beerput-metal in gelijke mate waardeert! Ik luister normaal gesproken naar death metal, maar ik dacht: toch even die Miley Cyrus chekken. En ik moet zeggen: het doet me wel wat. Ik hou wel van die uptempo teenage girlie powerpop. 'Skater Boi'van Avril Lavigne vond ik ook een zeer aanstekelijk nummer. Kan je nog meer meisjes aanraden die dit soort energieke liedjes maken? Is Demi Lovato er ook zo een? Een paar tips worden zeer gewaardeerd, thanx. O ja in case you're wondering, mijn plaat van het jaar werd gemaakt door Decrepit Birth!

Hiram

Thx mike :)

"Kan je nog meer meisjes aanraden die dit soort energieke liedjes maken?"

Voilà: http://xhiramx.blogspot.com/search/label/bulldozerpop

En als je liever meteen wilt luisteren, hier is een zelfgebakken dubbele verzamelaar neer te halen: http://xhiramx.blogspot.com/2008/12/bulldozerpop-pakjesavond.html

Hiram

En nu ik toch in de spam-modus sta, over je plaat van het jaar had ik ook al eens een stukkie geblogd: http://xhiramx.blogspot.com/2008/03/decrepit-death.html

DeathlikeMike

Heeej Hiram. Vriend! Bedankt voor je Babydollz-collectie. Ik moet zeggen dat ik totaal overdonderd ben. Vanuit onverwachte hoek is deze headbanger genadeloos ge-suckerpunched! Gebulldozerd! Jouw glitter-girlies hebben een week plekje in mijn metal-hart blootgelegd. Ik ben eerlijk gezegd zelf ook verrast dat deze muziek me zo raakt.

De energieke nummers, dat heerlijke Amerikaanse accent, het spoiled brat-elan, de vette sound, het gitaarmuurtje, de ontlading in de refreintjes, het retestrakke spel van de muzikanten, de oerdegelijke arrangementen…dit alles maakt dat ik geniet! (Laat mijn vrienden het niet horen, anders rammen ze me in elkaar.)

Demi Lovato is mijn favoriet. De liedjes van Skye Sweetnam zijn ook lekker opgefokt. Andere toppers zijn Aly&AJ en Marion Raven.

Gisteravond heb ik meneer Bol opdracht gegeven als de sodemieter enkele albums naar mijn huis te sturen. Overigens is Marion Raven niet bekend bij Bol…

Paar vraagjes nog:
Waarom ontbreekt La Miley in de collectie? Volgens mij is zij jouw favoriet?
Bij het liedje Something More van Aly&AJ (geweldig nummer!) staat ‘new version’. Op welk album is deze versie te vinden?

Nogmaals bedankt dat je me kennis hebt laten maken met deze ‘little girls with big guitars’;). Ik ga je bulldozer-blog zeker in de gaten houden.

Hiram

Tof Mike, goed om te horen van een metalbroeder :)

Ik heb Miley uit deze eerste verzamelaar weggelaten omdat ik nog steeds een keer een uitgebreid stuk over haar wil schrijven en daar de ultieme rijkelijk geännoteerde Miley/Hannah comp bij wil voegen; als ik weer een pc heb thuis (zeer binnenkort) ga ik er zeker nog eens werk van maken. En inderdaad, er gaat niets boven Miley, al vind ik het moeilijk kiezen tussen Meet Miley Cyrus en Aly & AJ’s Into The Rush als favoriete b-pop album (het is natuurlijk ook singlesmuziek eigenlijk). Of misschien wel mijn huidige knuffelplaat Paramore’s Riot!, check dat zeker als je wilt horen hoe ik Demi Lovato het liefst zou willen horen op haar volgende langspelert (zangeres Hayley Williams is een duidelijke inspiratiebron voor Demi); het lichte emo-sausje moet je maar voor lief nemen. Overigens zijn bv. Kelly Clarkson (Breakaway) en The Veronicas (The Secret Life Of…) ook niet op de compilatie terug te vinden, maar eveneens niet te missen.

Goed dat je “Something More” eruit pikt, ook één van mijn onbetwiste persoonlijke toppers, en ook zo typerend voor het genre, met zo’n geweldig van-je-sokken-blaas Refrein dat je niet zou trekken als het van Nickelback zou zijn geweest (wat niet zo moeilijk voor te stellen is, wees eerlijk). Wat betreft die ‘new version’, dat is een remix voor de 2006 deluxe edition van Into The Rush, het origineel staat op de oorspronkelijke release van 2005, die ik niet ken. Misschien is één van de twee een gekuiste gristenkinderradiovriendelijke versie met minder harde beats en/of gitaren (hoor bv. ook de lauwe “Chemicals React” remix op Insomniatic) en vooral geen teksten die enigerlei touchy feely gedachten zouden kunnen oproepen, een standaard Disney geintje. Veel van deze cd’s zijn trouwens niet uitgebracht op het Europese vasteland, zoals inderdaad Marion Raven’s debuut en Skye Sweetnam’s laatste maar ook het meeste Disney/Hollywood Records spul, en zolang schimmige lieden als u en ik de voornaamste afnemers blijken zal dat ook wel zo blijven voorlopig…

Ik snap wel dat je Demi Lovato als favoriet noemt, ze heeft een ongelooflijke stem en qua gitaarmuur-op-een-popplaat heeft Don’t Forget ook wel de nieuwe standaard gezet. Met dank overigens aan de Jonas Brothers, ondanks hun irritante kringspieraangedreven vocalen toch echt dé helden van 2008, die niet alleen zelf twee prima platen uitbrachten (in Europa tenminste), met Miley toerden (zie de Best Of Both Worlds Tour DVD, in 3D met gratis Hannah Montana bril!) en schitterden in de Camp Rock film, maar bovendien verantwoordelijk waren voor een groot deel van de songs (en de productie) van Demi’s plaat. De jongste en meest getalenteerde van de JoBros, Nick, kan (moet!) de svengali van de b-pop worden, al vrees ik dat hij vanwege zijn übercoolness (hij heeft een onweerstaanbare ‘Clint squint’) voorlopig zelf niet van het podium is af te branden. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat hij doorschiet naar de andere kant en binnenkort een duoplaat maakt met Burt Bacharach, getuige dit interview (hij is net zestien, ferchrisakes!): http://www.rollingstone.com/artists/jonasbrothers/articles/story/23972323/elvis_costello__the_attraction

Ludo

vreemd eigenlijk dat die Disneypop nog niet zoveel in NL lijkt te doen. Behalve de Jonas bros. dan. Misschien is 't dat (no girls allowed)

High School Musical 1,2,3 anyone? Nu in de bios! :P

Cheap Air Jordan

Het leven is mooi, geniet en gedaan.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.