« Teufelswerk | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 20 - 2009 »

11 mei 2009

Reacties

Hiram

Helaas (had er dit jaar echt weer zin in) kan ik alleen de tweede halve finale zien, geklukkig wel met Ierland, 'de' Oekraïne en Trio Bamibal. Zaterdagavond zit ik in de concertzaal, nota bene bij could-a-should-a-been-a-contender Delain, ook leuk natuurlijk. Maar ja, yay Éire! Al kan ook ik zeker vrede hebben met Turkije of Oekraïne, ja. En als Wit-Rusland hoog scoort ga ik m'n Delain-voor-2010 campagne serieus opvoeren :)

Hiram

Overigens is zelfs de Buren de horror van 'Shine' niet ontgaan: http://www.ilxor.com/ILX/ThreadSelectedControllerServlet?boardid=41&threadid=72232#unread

Martijn Busink

In Bulgarije hebben ze al een Manowar, maar dat zou ze een hoop Turkse stemmen kosten: http://www.youtube.com/watch?v=kCJijutR2Do

David Rietveld

Ik had dat van het maandverband niet helemaal serieus genomen trouwens, maar waarom zouden we die uitleg inderdaad niet handhaven? :-)

Martijn

Met Delain of Within Temptation zou Nederland in ieder zeker weer de finale halen, ja. Mijn andere idee: De Kift. Misschien te arty om te winnen, maar ze hebben een opvallende stijl en een goede performance en zouden in ieder geval hoog kunnen eindigen.

Ludo

zal allemaal niet gebeuren met de TROS.. helaas.

de Kift zou ook wel fantastisch zijn. Beef heb ik ook wel 'ns gedacht, reggae hoor je nooit, dus dat zou al opvallen.

Martijn Busink

Turkije had eens Athena, maar dat was meer ska misschien. Op een soort Heideroosjes manier. Maar, Noorwegen dus (val er net in)... met een paar maten traditioneel, net als al die Balkanlanden en meer oostwaarts. :)

Martijn

Daar zat ik dus gigantisch naast met mijn oordeel over Noorwegen. Maar ik snap het echt. Het is een ontzettend suf lied en het was ook nu weer vrij twijfelachtig gezongen. Maar UK was een ramp wat betreft de uitvoering en die kwamen ook hoog, terwijl Duitsland dat in mijn optiek goed voor de dag kwam qua show en uitvoering heel slecht scoorde.

Martijn

Ik snap het echt NIET.

Thijs

Ik ook niet. Blijkbaar zijn één leuke fiddlehook en een frisse jonge uitstraling voldoende om de inderdaad verschrikkelijk oenige vocalen/refreinen te maskeren. Ik was uiteindelijk toch wel voor Azerbijan, merkte ik. Goed liedje en het heeft wel wat, zo'n goedlachse taxichauffeur naast die onwaarschijnlijke schoonheid.

Martijn Busink

Hij intoneerde wat typisch, maar ik durf er toch niet zo goed van uit te gaan dat ie traditionele Noorse (micro)tonaliteit toepaste... zou evt. wel weer goed kunnen vallen in andere gebieden van de wereld... Maar wanneer hebben de heren hierboven wél begrepen waarom iets won of niet? De laatste jaren (Finland, Rusland) was ik ook bepaald niet overtuigd van kwaliteiten...

Thijs

Ik kan me herinneren dat ik de Servische en Oekraïense overwinningen van de laatste jaren wel min of meer terecht vond, maar vraag me niet meer waarom aub ;)

Jan Willem

Het was een typisch Euro-liedje, beetje Engels, beetje Balkan, beetje kleurloos en daardoor overal toepasbaar. Geen slecht liedje overigens, maar ook niet heel bijzonder. Daarnaast was het als ex Wit-Rus ook nog eens een veilige keuze...want het is vaak toch ook politiek en DUS gewoon de farce die het altijd is: and now the 12 points of Turkey go to....Azerbeidjan (surprise surprise...). En omgekeerd werd het er gewoon bij gezegd: ...to our neighbour country Turkey. BWURK!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.