« Van Cola krijg je dorst | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 25 - 2009 »

12 juni 2009

Reacties

OMC

Eindelijk...nou wat de fuck is dat 'After Forever'? Altijd een raadsel geweest. Big bad Black Sabbath gaat opeens op de E.O tour? Of was dat Iommi die in zijn eentje in de Here was geraakt?

Bonuspunten voor de culinaire metafoor. :)

Thijs

Ja, hoe zit dat: Moederkoek, Cola, gevulde deegdingetjes... heb ik iets gemist?

Re: EO tour: Meen me uit de Metal: A Headbangers Journey film een fragment herinneren waarin Iommi in het 'metal & Satanisme' hoofdstuk op z'n welbekende droogkloot-Brummiemanier nog maar eens benadrukt dat Sabbath altijd nietopsekopse kruizen heeft gebruikt op het podium en ook Dio is van huis uit natuurlijk zwaar van 't houtje.

Goei'n bal trouwens Billy :) Het valt me op hoe slecht ik al die Sabbathplaten eigenlijk ken, op basis van de titels komt er echt bedroevend weinig bovendrijven...

OMC

Lester Bangs had het ook al over Black Sabbath als "de eerste katholieke rockband." Ik vind dat maar een eng idee. :) Maar is Ozzy op een later album niet veel ironischer over de Jezus-cultus?

bas

alle sabbath-covers klinken idd houterig t.o.v. het origineel, alleen kyuss overtreft met hun 'into the void' de eigenlijke versie. vooral het middenstuk gaat er erg op vooruit.

Martijn Busink

Met een Bijbel voorhanden heb je toch geen satanisme meer nodig?

Jan Willem

jawel, anders weet je niet dat je de Bijbel voorhanden hebt ;-)

Mic

"Twee dingen", zoals Van Dams magister placht te zeggen.

1. Op NIB - met toch niet de minste bands met niet te misse drummers – valt op, dat het met de gitaar- en basriffs (en het samensmelten daarvan) wel snor zit. Wat ontbreekt is de aansluiting van het achterhoede op de doelverdediger. (Of het deeg op de bakplaat, zo u wilt.) Wat Jan Jongbloed was voor het totaalvoetbal, was Bill Ward voor Sabbath's rock-met-swing.

2. De diskwalificatie van onder andere een hartverscheurende aubade aan genotskruid ("I love you sweet leaf – though you can't hear") en een Nietschzeaanse tirade op zakformaat (in Jip- en Janneketaal bovendien) doen vermoeden dat exegeten Clismo en Mic volstrekt andere maatstaven hanteren voor goede rockteksten in het algemeen en die van Sabbath in het bijzonder.

Maar verder was het genot weer groot.

clismo

Hehe, Mic. Dat zo zomaar kunnen. :-)
Kijk, als het nou een liedje over alcohol was geweest...

Alle ingeplakte linkjes zijn trouwens gesneuveld, maar voor wie die covers nog wil horen: http://rapidshare.de/files/47501344/A_Tribute_to_Master_of_Reality.rar.html

OMC

'Sweat Loaf' van Butthole Surfers is wat mij betreft net zo goed en swingend als 'Sweet Leaf'.

Martijn Busink

Check ook Rondellus eens, die hebben middeleeuwse versies, in het Latijn, van Sabbath klassiekers. http://www.sabbatum.com/

Thijs

En trouwens inderdaad, dat Ye Olde FRS-sentiment moeten we de jonkies toch ook maar goed duidelijk blijven maken, ja. Heb me daar in de loop der jaren een stapel klassiek metalvinyl gescoord waar een paard de hik van krijgt. En wat Billy met NEMS heeft heb ik met de Fame reissues van Maiden.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.