« 100/00 Hoofdstuk 5 | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 45 - 2009 »

31 oktober 2009

Reacties

Thijs

Ik zou Meg White niet zomaar uitvlakken als cruciale factor bij de Stripes. Jack heeft het zelf ook vaak genoeg gezegd: Haar gedurfde minimalistische spel werkt voor hem bevrijdend. Ik ben ook fan hoor.

En [i]World Painted Blood[/i] is inderdaad een nog 'n stuk beter dan [i]God Hates Us All[/i].

JJ

Juist! Die Ghetto Ways plaat komt ook in mijn top 100. Ben nog erg aan het puzzelen, dus het wordt pas december wanneer die eindelijk af is.

Ludo

re:Meg, esthetiek is ook een vorm van artistiek. ;)

bas

meg white is de reden dat ik the white stripes nauwelijks om aan te horen vind. beschamend dat zij haar kunsten aan een groot publiek mag vertonen.

witchcraft heb ik afgelopen jaren compleet gemist dus daar moet ik snel iets aan gaan doen.

en de nieuwe slayer is inderdaad errug goed, helemaal eensch met de recensie van thijs bij kindamuzik.

Jan Willem

de wijsneus: is witchcraft - s/t (2006) niet gewoon de opvolger van Firewood?
ik vind de band ook leuk door het Doors en Tea Party geluid...en meer Masters Of Reality dan Black Sabbath, ook al is die laatste invloed evident
maar de zang van BS is als een stinkkaas en deze meer als een roomkaasje...

Thijs

"meg white is de reden dat ik the white stripes nauwelijks om aan te horen vind. beschamend dat zij haar kunsten aan een groot publiek mag vertonen."

Gisteren the Dead Weather gezien hebbend (wat een *slechte* band zeg): Ze drumt beter dan Jack. Die is echt het schoolvoorbeeld van iemand die wel de juiste ideeën heeft, maar ze niet kan uitvoeren vanwege een gebrek aan feeling (en/of oefening) met een drumstel. Heel vreemd om te zien dat zo'n uitmuntende gitarist/zanger/liedjesschrijver/muzikant dan niet goed blijkt te kunnen drummen.

"en de nieuwe slayer is inderdaad errug goed, helemaal eensch met de recensie van thijs bij kindamuzik"

Thx, nu maar hopen dat Araya op tijd hersteld is van zijn rugoperatie om de 013 shows te kunnen doen :-/

bas

ik was te laat voor kaartjes , dus ik ben er zowiezo helaas niet bij :((((( helemaal balen nu the haunted voorprogramma is.

als tegenhanger ga ik de 28e dan maar naar speedfest in eindhoven, met o.a. karma to burn en death angel (en uiteraard organisatoren peter pan speedrock).

Martijn

Het titelloze album is het debuut van Witchcraft. Het is uit 2004.

Meg White stoort me niet. Het is drumwerk dat niet opvalt, zoals het hoort bij dit soort muziek. Je kan het ook wel heel strak spelen allemaal, maar dan wordt het meteen heel Led Zeppelin en macho. Bovendien is Jack White zelf ook een enorme rommelaar.

Jan Willem

ach sooo, ja nu je het zegt; op de mijne staat 2006, maar in het boekie niet inderdaad...

bas

komen we natuurlijk nooit uit, maar het drummen van meg valt mij altijd enorm op door het gebrek aan strakheid, het amateurisme.

het andere uiterste is de nieuwe plaat van om (god is good), waar een voortreffelijke trommelaar ervoor zorgt dat de plaat er behoorlijk slechter van wordt (http://www.fileunder.nl/archives/2009/11/sunn_o_om_paradise_lost_khanate.php).

Thijs

Vind die nieuwe drummer van OM nogal stijfjes, eerlijk gezegd, vooral in z'n fills. Majah, drummers schmummers, eej ;)

Martijn

Dat heb ik vaak met Mastodon. Zit die drummer een beetje de riffs te verpesten met zijn drukke spel.

bas

ja, stijfjes en te strak. totaal niet passend bij die losse stonergrooves.

Jan Willem

zonde is dat; om een heel andere release aan te snijden: de eerste Body Count cd was erg sterk alleen de drummer klinkt alsof hij te traag op een koektrommel slaat...zo jammer. Ze zouden ipv al die geremasterde eens geredrumde versies op de markt moeten brengen!

Martijn Busink

Die drummer van Mastodon was m'n grootste plezier toen ik ze zag openen voor The Haunted. Body Count gerereleased? Waarom!?

Zappa heeft dat ooit gedaan trwns, 'redrummen' (en naar verluidt ZZ Top ook met hun vroege platen), maar daar hou je vervolgens altijd gezeik mee omdat altijd alles moet blijven zoals het is.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.