« Het schaduwkabinet: week 21 - 2010 | Hoofdmenu | 50 x 90: 18. Mind Over Four - Half Way Down (1993) »

28 mei 2010

Reacties

Jan Willem

Ja maar, ja maar, ja maar het songfestival an sich negeren is wellicht nog beter. De Kift zie ik graag hoor, laat dat voorop staan, maar wat stelt dit circus nu voor? Ik zie het meer in de lijn van X Factor, Popstars, etc....hoe vaak gebeurt daar nu echt iets bijzonders? En als het al gebeurt blijkt Nederland er niet klaar voor. Ik volg bijvoorbeeld X Factor zijdelings omdat mijn zoontje van 10 het zo interessant vindt en zelfs hij was woedend toen Sumera (looks & echt een bijzonder geluid) eruit ging. Hij zei: "nu kijk ik niet meer, als het zo moet...". Sja (lalie).

Martijn

Die talentenshows zijn allemaal heel agressieve events om pre-fabpop aan de goegemeente op te dringen. Eurovisie is een leuke, wat sullige traditie om de Europese eenheid te bevorderen.

Nita

Potjandorie, talentenshows, blabla, nou èn! Tijd om eens te laten zien dat er in nederland meer gemaakt wordt dan sjalaliesjalala-muziek, lijkt mij. En wie kan dat beter dan de Kift? Je kan de gok altijd wagen, niet geschoten altijd mis, tijd voor een beetje avontuur! Ik zeg, doen.

Jeroen

Wat 'n gezeik over het Eurovisie Songfestival! Nederland wil per sé winnen! Dit is gewoon zielig! Het festival is 'n rat-race voor alle deelnemende artiesten/landen. En Nederland moet gewoon blijven meedoen. Sportief meedoen, en je grote bek houden. Ik vind De Kift 3x niks, en niet geschikt voor het songfestival (net als sha-la-lie van Vader Abraham). Ik hoop niet, dat jullie project 'n kans van slagen maakt. Ajuus!

Martijn

@Jeroen: Het staat je vrij om De Kift 3x niks te vinden en ongeschikt voor het Songfestival. Ik denk daar anders over en velen met mij. Daar kunnen we over discussiëren.

Ik stel het alleen minder op prijs als mij wordt verteld dat ik "mijn grote bek moet houden". Dat soort taal spui je maar op je eigen blog. De volgende lompe reactie gaat zonder waarschuwing naar de eeuwige cyberjachtvelden.

Ludo

ik denk dat Ferry niet goed genoeg "zingt" om te winnen, maarrr Goran Bregovic zou 't vast wel kunnen waarderen (en die schreef ten slotte die maffe Servische entry van dit jaar, die wel leuk Underground-accordeonerig begint maar daarna.. nou ja niets wordt)

vanuit TROS oogpunt bekeken zouden ze Nick & Simon maar moeten sturen, 2 leuke jongens, die ook werkelijk kunnen zingen, Fly on the wiiings of love zeg maar.
dit jaar schenen ze Jan Smit te hebben gevraagd, die wijselijk paste (want kan in feite niets behalve celebrity zijn)

Martijn

Ze moeten niet zo een nummer nemen waarin Ferry de hele tijd praatzingt. Maar met veel toeteren en van die echt De Kift koren moet het lukken.

Jan Willem

Ik pleit bij deze dan toch voor de Jeugd van Tegenwoordig :)
Het is toch best triest dat een 14-jarige Ralf eigenlijk met een beter en origineler liedje komt dan de volwassenen?
Enne de Europese eenheid, wat doen Turkije en Israël daar dan? Ok, Turkije heeft op zich een land(slip)tong op het Europese continent...maar Israël? Daar zijn veel Europeanen heen gegaan/gevlucht ofzo? Nee het hele gebeuren mag zo langzamerhand weg of met een nieuw concept komen.

Thijs

Mijn 2 centen: Epica met een nummer van John Ewbank (als je puur voor resultaat gaat tenminste).

Ludo

JW ik meen dat Marokko ook nog eens heeft meegedaan. Israel heeft in elk geval wel altijd aardige inzendingen, als ze dit jaar een gast hadden gestuurd die de hoge noten wel redde, hadden ze top 5 kunnen halen, prima nummer. (en puur melodrama)

en natuurlijk, ze kunnen het niet laten, ik lees op Wikipedia dat Quatar mee wil gaan doen. gooien er een miljardje tegenaan komen ze met Justin Timberlake ofzo.

Quatar gaat me ook te ver, maar Israel en Azerbaidzjan enzo is best verdedigbaar m.i.

die Arabische staten moeten dan wel moed verzamelen, Libanon had zich bijvoorbeeld ingeschreven voor 2005, zou ook meedoen, tot ze (snugger) doorkregen dat ze dan live op tv de Israelische entry zouden moeten uitzenden.

Ludo

oh en Willeke wuz robbed natuurlijk :( hadden ze in '94 al televoting, want als de vakjury's dat 23e zetten.. jeeminee. ze doet 't zo goed :)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.