« The Art of Webcam Sex | Hoofdmenu | 50 x 90: 34. Orbital - In Sides (1996) »

21 september 2010

Reacties

Martijn Busink

Over Zorns werkwijze: voor de BoA serie levert ie alleen maar de thema's aan. Trey van Secret Chiefs 3 speelde in de Stone en Zorn werd zo enthousiast dat hij naar huis rende om een schoenendoos bladmuziek op te halen. De akkoorden stonden er nog wel bij, dat verraste me nog wel. Maar verder mocht Trey het allemaal zelf uitzoeken, met wat zakgeld, dat wel. Enigszins geïntimideerd door die 300 velletjes heeft Trey toen wel gevraagd of John nog een idee had over wat geschikt zou zijn. :) Arrangement etc. is dan helemaal aan de uitvoerder.

Albums als The Goddess (en Dictée/Liber Novus e.d.) zijn zijn composities en volgens mij heeft ie daar wel veel invloed op de uitvoering. Dus dirigeren etc. Improvisaties zijn natuurlijk voor rekening v/d uitvoerders, maar hij zit er volgens mij behoorlijk bovenop. Dus al speelt ie zelf niet, indirect is het vooral zíjn muziek.

Jan Willem

Ja die The Ex is echt een MOETJE ;-)

Jan Willem

http://www.subjectivisten.nl/caleidoscoop/2010/09/the-ex-catch-my-shoe.html (deze link viel even weg)

EvR

Zorn's 'The Godess' zit erg dicht tegen de muziek van vibrafonist Gary Burton aan (zweverige ECM-jazz van middenn/eind jaren '70).

Van Marc Ribot verschijnt eind september een nieuwe solo-cd, met o.a. werk dat gebruikt is voor de eindversie de film 'The General', waarvoor Zorn muziek schreef (en waar Ribot ook op meespeelt).

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.