« Het schaduwkabinet: week 46 - 2010 | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 47 - 2010 »

19 november 2010

Reacties

Paul

Ik denk dat je smaak veranderd is omdat je veel authentieke Indiase muziek hebt gehoord en een uitgebreider muzikaal referentiekader hebt gekregen. Smaak is kennis.
Goed dat je niet halsstarrig je keuze destijds blijft verdedigen. Zwakte is sterkte.
Mooie vorm ook om iets te bespreken. Puntsgewijs. Helder en duidelijk.

Martijn Busink

Deze Singh deed me toen al niks, unlike Karsh Kale, Midival Punditz en Tabla Beat Science (waarin die twee samenkomen), dus Singh zal iets fout doen in mijn oren, al kan ik er niet echt een vinger achter krijgen wat. Iets wat ik ook heb met veel Real World platen trouwens.

Toen drum 'n' bass op kwam had ik wel gelijk een associatie met tabla's en het idee tabla patronen als matrix voor dnb beats heeft Laswell ook uitgevoerd (lo.def pressure en 'tala matrix'), wat ik toch wel grappig vond. :)

OMC

Singh is altijd langs me heen gegaan terwijl ik wel vagelijk bewust was van zijn aanwezigheid. Maar goed ik was toen een jungle-purist, dus Grooveriders 'Mysteries of Funk' was mijn plaat van het jaar. :) Luister ik nu nog steeds graag naar...en curries maken is nog steeds een hobby. ;)

André

Typisch. Bij nabeluistering kan heel veel van die destijds zo spannende dance/world crossover in de potsierlijke kitch-kliko worden gekieperd. Zo luisterde ik onlangs nog eens een keertje naar Afro Celt Sound System.... ai...

Martijn Busink

Real World, daar ga je al. ;)

Ik heb daar toch nog twee cd's van … toch is er ook moois gemaakt toen. Material's Hallucination Engine is nog steeds een favoriet, Natacha Atlas' eerste is ook nog steeds erg goed.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.