« Teenage Fanclub @ Tivoli De Helling | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 48 - 2010 »

27 november 2010

Reacties

Martijn Busink

Ik was Laswell fan en kwam daardoor hierop terecht (al was Miles ongetwijfeld langs een andere route ooit binnen gekomen, onderzoekend als ik was en ben). Gek genoeg toch nooit verder gegaan, ik heb nu nog steeds maar een Miles plaat die mij toekwam wegens een doublure in de collectie van mijn Milesminnende broer.

Ik ga wel die linernotes nog 'ns lezen want ik begreep dat Laswell hier, in tegenstelling tot het hieraan voorafgaande (prachtige) Marley project, niks aan heeft toegevoegd, hoewel ik me altijd heb voorgenomen eens te checken of die tambura en tablas op de originele uitgaves te horen zijn.

Ik vind de Santana 'translation' ook geweldig ("mashup" van platen met Alice Coltrane en John McLaughlin), jammer dat die Tony Williams Lifetime er nooit is gekomen.

Ludo

goh die heb ik, ;) vandaag weer 'ns draaien. kwam 'm toch al net tegen nu ik mijn cd-collectie in nieuwe kasten inricht, moet nog een hoesje knutselen ('regulier doosje, leesbare zijkantjes, popnerdism') voor deze..

OMC

"hoewel ik me altijd heb voorgenomen eens te checken of die tambura en tablas op de originele uitgaves te horen zijn."

Echt wel. On The Corner (overigens mijn instapplaat van Miles, snap die kritiek van Bas op die plaat nog steeds niet. :)

Vriendinnen en jazz, dat is weer een ander hoofdstuk. Zat laatst heel bij naar Roland Kirk te luisteren, opeens komt vrouwlief binnenstormen: "dit is op zoveel niveau's FOUT!!" Zucht.

OMC

Is die Laswell trouwens kalende dat hij altijd zo'n domme pet op heeft?

Martijn Busink

Als ie 't niet was dan zal ie 't nu wel zijn door gebrek aan zonlicht/buitenlucht. :)

Martijn Busink

En was die Davis scheel dat hij altijd zo'n domme bril op had? :P

OMC

Altijd? (Wel cool model overigens, voor hem dan hè ;)

Martijn Busink

Hij zal wel van petjes houden, in 1980 had ie ook al iets op z'n hoofd.
http://www.youtube.com/watch?v=h78HoFFGWiU

bas

@ ludo: volgens mij heb ik het hoestje laatst gevonden; nog interesse?

@ omar: ik heb niets tegen on the corner maar deel de euforie niet. van alle elektrische platen vind ik hem het minst consistent. en de groove loopt door de slechte cuts hier en daar niet zo lekker.

pojo

http://www.subjectivisten.nl/de_subjectivisten/2010/09/bijkomen-met-miles-davis-the-complete-in-a-silent-way-sessions.html

Ludo

"@ ludo: volgens mij heb ik het hoestje laatst gevonden; nog interesse?"

dat past wel in een simpele envelop he met een kerstzegel? ;)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.