« Het schaduwkabinet: week 49 - 2010 | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 50 - 2010 »

09 december 2010

Reacties

Ludo

toch wel een opmerkelijk patroon in die drum&bas(s)/jungle/jazzy breakbeat albums te ontdekken in deze serie. iets met de tand en de tijd.

bas

daar heb je wel een punt gevonden dat ik wilde maken ja. maar het kan ook liggen aan het feit dat ik dit toen heel erg goed wílde vinden, terwijl ik helegaar geen dance/soul/zwartemuziek knakker ben. jazz dan weer wel, maar dat zie ik ook meer vanuit de impro en niet de groove of swing.

Ludo

het was niet zo moeilijk ;) maar misschien zat er in die hele stroming iets kortstondigs (want nu verklaar je het vanuit jezelf) maar bijvoorbeeld die tabla-er van Ha, heeft volgens mij helemaal geen plaat meer gemaakt. Roni Size ook jaren uit de picture geweest en dan een matige comeback.

bas

talvin singh maakte ok en ha (stuk minder trouwens), deed wat gastwerk bij bv david sylvian (op dead bees on a cake) en verdween daarna onder de radar. zag hem laatst in een line-up staan bij een concert van een oude minimalist in eindhoven wiens ik naam ik nu even ben vergeten.

Martijn Busink

Terry Riley denk ik.

Jan Willem

roni size heeft dan weer wel heel mooie dingen gedaan, onder zijn eigen naam en als breakbeat era...bij red snapper ben ik nooit verder gekomen dan "reeled and skinned" (wel heul mooi trouwens)

enne van Boymerang hoor/zie ik ook nooit wat terug, terwijl deze band met leden van Talk Talk, Orang en Bark Psychosis er ook wat van konden...

maar enfin, dit maakt toch weer nieuwsgierig!

Ludo

oh ja Dead Bees On A Cake! die mag ook weer 'ns uit de kast.

OMC

Red Snapper vond ik niks. Die contrabas in jungle was een nummer leuk (was 'It's Jazzy' van Roni Size niet de eerste?) en begon daarna al snel te irriteren.

Tand des tijds weet ik niet zo. Wat toen goed was is nu nog steeds goed. Denk dat jungle een explosie was van creativiteit die blijkbaar moeilijk was vol te houden. Dat hoorde je ook, binnen jungle ging men massaal op zijn Ed Rush boem-tschak doen en de rest liep over naar dat verschrikkelijke speed garage (ook veel makkelijker om te maken.)

Wat betreft Size. Dat tweede Reprazent album was een killer voor zijn faam. Maar ja hij kon er ook weinig aan doen dat New Forms een van de beste platen van de 90s is. Breakbeat Era daarentegen moest ik erg van huilen zo slecht.

Martijn Busink

Red Snapper wel op een bandje gehad maar weinig indruk gemaakt, maar ik vond Roni Size ook al te jazzy. Al die 'warme' jazzy shit kon me toen gestolen worden. Hard & kil plz. :)

Maar goed, ik moet zeggen dat ik er met Portishead en misschien ook Massive Attack een beetje naast heb gezeten. DJ Shadow laatst wel weer eens geluisterd en daar was ik het nog erg met mezelf eens. :)

Speedgarage … was niet zo makkelijk in door te dringen, het leek me wel wat, maar ben blijven steken op Misteeq. 2step wel net weer in 't vizier met een nummer van Sticky met Nathalie Sparks wat ik toch wel errug vet vind. En de Dexplicit mix nóg vetter.

Martijn Busink

Rockistisch argument trouwens, of het moeilijk te maken is of niet. ;)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.