« Wormed: br00tal cyberslamarmada is de riff ver voorbij | Hoofdmenu | Cinema in 2010 (Olaf) »

30 december 2010

Reacties

Olaf K.

Leuk Ludo! Ik post mijn lijst in het nieuwe jaar. Lijst is wel af. Onze top tienen delen drie films.

Ludo

oh mooi! ik gok op Politist (99.9% zeker) Mother (65%) en, op hoop van zegen ;) Catfish (15%)

Olaf K.

Hahahaha. Jeetje, hoe weet je wanneer je internetvrienden hebt....?

Ludo

:) (over de rest van de lijst doe ik geen voorspellingen)

Olaf K.

>>Spaanse films zijn altijd erg

Oh ja, hier moest ik erg om lachen, want ik ben het er helemaal mee eens (en ik reken gerust Almodovar mee hoor!).

Ludo

heel soms zijn ze zo erg dat t weer wel leuk wordt (Cellda 211)

toch vreemd, want Zuid-Amerikaanse films zijn vaker wel dan niet prima. (maar ok misschien dat daarvan alleen de topppers de hele reis naar Europa afleggen)

Martijn

Almodovar kan ik ook helemaal niets mee. Als ik vet melodrama wil, kijk ik wel Ken Loach: de ruwe bolster, blanke pit arbeider legt het al wisecrackend af tegen het grootkapitaal, de verlokkingen van de alcohol en het Grote Verraad van de broer/beste vriend.

Ludo

dit jaar bereikt Biutiful van de grote Alejandro González Iñárritu de NL bioscopen, dat wordt ook weer genieten, kuch.

Martijn

Dat is een Mexicaan, hè. Amores Perros vond ik wel goed, maar 21 Grams was een een Spaanse stijl draak (hoewel ik Benicio del Toro heel goed vond.)

Ludo

kennelijk is Mexico toch meer Spanje dan Zuid-Amerika vergat ik nog te grappen daar ja. :)

overigens vond ik Amores Perros ook wel goed, eens wat betreft 21 grams, over Babel hebben we t helemaal niet. ;)

Vido

De cinemagische top 3 is verrassend. Ik had Shutter Island verdrongen, terwijl ik toch de eerste tweederde van de film geïntrigeerd heb zitten kijken. Eentje voor de herkansing. Demain Dès L'Aube moet ik nog zien, want die draaide indertijd in Amsterdam in de verkeerde bioscoop.

Wat betreft een biografie over Cassavetes: ik ben net begonnen met Accidental Genius en volgens mij kan ik je die nu al aanraden.

Alice in den Städten – tot voor kort dacht ik dat de Amsterdamse scènes in Rotterdam waren geschoten, maar sinds de zotte film Modesty Blaise weet ik dat de Oostelijke handelskade en het KNSM-eiland in Amsterdam midden jaren zestig vol scheepswerven en hijskranen stond, zoals ook tijdens de rondvaart in Alice in den Städten te zien is. Weer wat geleerd.

Ludo

:) het laatste gedeelte is wel het zwakst ja, van Shutter Island, toch zou het je moeten bevallen, ik bedoel Cape Fear all over again! al is DiCaprio geen Mitchum, dat was een ander themaatje van 2010, minor Mitchums, maar goed we kunnen bezig blijven. (Eddie Coyle, Farewell My Lovely, wat westerns met Mitchum)

Kermode was trouwens erg lollig over Shutter Island, hij ging Sam Fuller films quoten. Shock Corridor: "OH NO NYMFOS!"

fijn dat Amsterdam in Alice toch echt Amsterdam is.

die Cassavetes staat genoteerd.

Olaf K.

Ik zou Scorsese wel weer eens een echte auteursfilm willen zien maken. Gewoon, om te kijken of hij dat nog kan. Geen DiCaprio, maar Keitel. Liefst zelfs klein budget, zodat we pre-Goodfellas gaan.

Ludo

zou interessant zijn ja, al kun je je afvragen of het hem zelf zal boeien, je zou haast denken van niet als ie sinds 1976 ofzoiets daartoe geen poging meer heeft gedaan.

Vido

Zou dat niet leiden tot het soort films dat Francis Ford Coppola tegenwoordig maakt: interessant, maar nooit meer op het niveau zoals tijdens hun begintijd? Dan liever nog een komedie a la After Hours en The King Of Comedy.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.