« Cinema in 2010 (Ludo) | Hoofdmenu | Jaarlijst 2010: Stefan »

01 januari 2011

Reacties

Ludo

"Via Skype vertelde ik mijn vriendin waar het over ging en die is een week depressief geweest."

grimmige ghehe, die zal ik nog moeten zien dus. Tevreden constaterend dat de gaten in het lijstje achterstallig onderhoud in elk geval beperkt zijn. (2/10 niet)

Benieuwd naar die Russiche film over het weerstation. Vido had ook al wat 'eenzame Russische ziel-films' dus dat wordt een thema-maand ;)

Olaf K.

Oh Vido had hem ook! Effe kijken.

Ludo

"Tevreden constaterend dat de gaten in het lijstje achterstallig onderhoud in elk geval beperkt zijn. (2/10 niet)"

of juist niet natuurlijk! bedenk ik me ;)

Martijn

De legendarische aanvaring van Steve Zissou met de haai is de openingsscene. De scene waar ik altijd een traantje wegpink is als Cate Blanchett wordt gedumpt door de hoofdredacteur, waarna Bill Murray een uiteraard tot mislukken gedoemde versierpoging doet, waarbij hij zo gefrustreerd raakt dat hij op een gegeven moment zijn pistool trekt. Dit alles terwijl op de achtergrond een orka kunstjes doet, wat het alleen nog maar tragikomischer maakt.

Late Spring gaat ook echt tot op het bot. Traditie maakt meer kapot dan je lief is.

Vido

How I Ended This Summer had ik nog niet gezien (Ludo zal doelen op de Russische film The Island). Gaat op de to-do-lijst, samen met Collapse. Black Swan draait vanaf volgende maand in Nederland.

Fijn lijstje. Eigenlijk is Crazy Heart de enige film waar ik niets mee kon. Van Hong Sang-soo heb ik nog steeds te weinig gezien. Heeft er eigenlijk ooit een film Hong Sang-soo in Nederland gedraaid, buiten IFFR om? Vorig jaar besteedde Sight & Sound een lang artikel aan de regisseur, terwijl zijn werk ook in Engeland nog nooit in de bioscopen heeft gedraaid. Hoe zou dat toch komen?

Olaf K.

Het is een schandaal. Als je ziet wat er allemaal wel in t hoogt en hartlooper draait, dan begrijp ik het werkelijk niet. Je kunt ze wel bestellen, zag ik ooit, en soms niet eens superduur.

Ik denk dat ik black swan, na pi, de beste van Aronofsky vind. En ik ga een van de weinigen zijn, weet ik nu al :)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.