« 50 x 90: 46. Luke Slater - Wireless (1999) | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 2 - 2011 »

09 januari 2011

Reacties

Ludo

tegen 1 zit ik nog altijd een beetje aan te hikken. 12 & 13 zal ik zeker eens gaan beluisteren. (over 2 peinzen we)

Martijn Busink

Hoezo hikken? 't is niet zo heel lang hoor. :)

Ludo

dat niet, het is meer dat ik al weet dat ik de beschrijvingen mooier ga vinden dan 'the real thing'. en dat bleek, want net toch maar gedraaid, de laatste 3-4 minuten dan begrijp/voel ik het pas een beetje. Die Iranier van nr 13 zal wel lastig te vinden zijn vrees ik, of ik spelde het verkeerd op de SLSK.

Martijn Busink

I'll hook you up. ;)

Ludo

thanks! en het lag niet aan Milaad, want ik probeerde Omid Shabe, een zeldzame fail van Slsk. maar straks niet meer als ie in mijn etc.

Martijn Busink

Latinisering is een ramp, Shab e Milad kan ook, of soms zelfs Shab-e Milad, daarom tag ik het liefst gewoon Perzisch, شب میلاد is de enige manier en bovendien geen verwarring met die hiphop producer op Last.fm.

Ludo

Omid een eerste keer luisterend kreeg ik zin in het Songfestival, met een entry van Qatar! (moet zoiets worden wat mij betreft)

opener is erg mooi, daarna Zendegii als favoriet, in Tazeh Vaaredi vind ik dat de niet al te hippe (zacht uigedrukt) electronica voor de eerste keer echt goed werkt en iets toevoegt. Agar Mandeh Boodii is ook erg mooi, en vergelijkbaar met de opener. (ietsje traditioneler, in elk geval in het intro)

Martijn Busink

Qatar is Arabisch, heul anders man. Khaliji maken ze daar, erg populair momenteel in de Arabische popscene, zoals Yara's laatste album, uit m'n vorige jaarlijst. :)

Die elektronica moet ik meestal ff van slikken maar uiteindelijk doet ie het toch beter, met de juiste nuances, dan de meeste andere hedendaagse Farsi pop. Dat klinkt vaak toch een stuk vlakker.

Martijn Busink

… maar als Libanon mag meedoen aan 't songfestival kunnen we echt wel inpakken. Die hebben de hele Balkan en Turkije in hun zak en al die immigranten in de rest van Europa.

Ludo

"Qatar is Arabisch, heul anders man."

was ik al bang voor :P

we zullen zien.
Libanon wilde ooit meedoen, tot een snuggere door kreeg dat ze dan de Israelische entry ook uit moesten zenden, en waarschijnlijk waren ze net in oorlog of net geweest.

Qatari sjeiks zullen stiekem wel anti-Iran, pro-Israel zijn.

Martijn Busink

Kweenie, de Islamitische Staat Iran is wel een inspiratiebron, zelfs voor Shi'itenvreters als die in Saoedi-Arabië en omstreken.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.