« Het schaduwkabinet: week 24 - 2011 | Hoofdmenu | De Dag Dat Popjournalistiek Zijn Onschuld Verloor »

15 juni 2011

Reacties

OMC

Ah, de Eeuwige Wederkeer in full effect. :)

Het is inderdaad dom...maar onbelangrijk.

Rick B

>>Zonder de metal-calimero-kaart te willen spelen

Mislukt helaas. Om de reactie van Kamer op te hangen aan éen misplaatste tweet lijkt me wat overdreven. Ik was zeer te spreken over de verslaggeving van de Volkskrant (de twee kritische stukken in de krant en op GK's blog).

Waarom zou hij van metal moeten houden? Daar zijn Menno Pot en kom-hoe-heet-die-andere-gast-ook meer geschikt voor.

bas

hij hoeft helemaal niet van metal te houden. hij moet alleen geen vergelijkingen trekken die kant noch wal raken. dat hij pinkpop dit jaar verder op waarde heeft weten te schatten (goed stuk daarover) staat daar los van.

Stonehead

In de NRC werden tenminste nog man en paard genoemd. Ash bleek de package deal voor Coldplay en Hanson voor Kings of Leon. Het beste aan het VK-stuk was de constatering dat de focus eenzijdig was (geen crossgenre-band, hiphop of R&B). Kamer had echter ook moeten constateren dat Avenged Sevenfold en All Time Low gedurfdere keuzes zijn dan een Slash, Rammstein of Motörhead (2010). Dat zouden op Dynamo weer veiligere keuzes geweest zijn... Maar goed, dan nog loopt het festival strak aan de 3FM-overdag-leiband.

Koen

Gijsbert Kamer geen verstand van zaken als het niet over jengelmuziek gaat? Nou zeg, kom op zeg, het moet niet gekker worden heer Ickenroth!

Martijn

Toch even Dodgy en Semisonic opgezocht.
Het hitje van Dodgy herinner ik me wel, echt zo een frisdrankreclame-achtergrondmuziekje: http://youtu.be/qapDnDDHNfs
Semisonic daarentegen zegt me helemaal niets, volstrekt gezichtsloze Red State Rock (sowieso een genre waar Pinkpop goed in is): http://youtu.be/xGytDsqkQY8

Olaf K.

Laten we ons van Dodgy dan wel effe het leukste nummer herinneren, en niet die frisdrankreclame:

http://open.spotify.com/track/6Xsg8jkUoHDlNykIBYYEnb

Ludo

die hit van Semisonic kon ik nog wel zingen toen Bas die naam dropte. A fine fine girl with nothing but good intentions etc.

http://www.youtube.com/watch?v=MwZrr3f-NjQ

Peter Bruyn

Mijn retweet van Gijsberts opmerking beschouw ik absoluut niet als ondersteuning van de 'minachting' voor metal en aanverwante stijle die Bas in de tweets van Gijsbert meent te ontdekken. Nog afgezien dat ik die minachting eigenlijk helemaal niet bij Gijsbert lees - maar daar wil ik verder niet eens op ingaan, dat is iets tussen Bas en Gijsbert - ging het mij om een ander - algemener - aspect van Gijsberts tweet dat mij aansprak: Pinkpop is altijd een festival geweest voor 'rock in 't algemeen'. Daarnaast heb je de afgelopen festival steeds meer 'nichefestivals' gekregen voor metal, reggae, blues, etc. Dat wil niet zeggen dat die stijlen geen plek meer hadden op Pinkpop, maar daar stonden altijd de 'grotere' bands in die genres, die ook een 'algemeen rockpubliek' aanspraken. Nu zijn er de laatste jaren nogal wat van die typische genrefestivals gesneuveld. Niet alleen Dynamo, maar ook bijv. het grote Reggae Sundance in Eindhoven. Wat ik in de Tweet van Gijsbert las - en wat ik een interessante opmerking vond - is dat het gevolg van het verdwijnen van nichefestivals als Dynamo is dat typische 'genrebands' met een specifiek publiek nu eerder op de laatste 20 jaar behoorlijk uitdijende 'algemene' festivals als Pinkpop worden geprogrammeerd, terwijl ze voor het meer algemeen georienteerde rockpubliek eigenlijk minder interessant zijn. Daar heb ik verder geen enkele minachting voor een genre in gelezen of bij gevoeld en dat doe ik nog steeds niet.

bas

@ Peter Bruyn:
het is me inmiddels duidelijk dat ik meer in de tweet lees dan de meeste anderen (it's all in the eye of the beholder, zeggen ze dan weleens) en dat ik het groter maak dan kamers intenties.

maar los daarvan geeft hij enkele voorbeelden van bands die het volgens mij ook nooit hadden gemaakt op dynamo. hij concludeert terecht dat pinkpop dit jaar een aantal heel matige bands op het programma had staan, maar impliceert dat die matige bands het op dynamo wel goed hadden gedaan (ze deden het bij het publiek dit jaar op pinkpop echter ook lang niet slecht, maar dat terzijde). hij zegt zelfs letterlijk dat pinkpop de leukere dingen dingen deed. dus hoewel ik graag jouw punt erin gelezen - waardevolle aanvulling aan deze discussie met goede observaties - blijf ik wel bij mijn punt dat er een zekere minachting uit de betreffende tweet spreekt. wellicht onbedoeld door kamer (dat weet ik niet zeker, hij vindt in ieder geval deze hele discussie en zeker mijn bovenstaande stukje maar flauwekul) maar dat is wat ik eruit blijf halen, ook al probeer ik het nog zo erg van een andere kant te bekijken.

monique

Misschien moet je Gijsbert zien als een metal-novice die nu mist dat hij nooit de kans aangegrepen heeft om Dynamo te bezoeken.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.