« Het schaduwkabinet: week 27 - 2011 | Hoofdmenu | Cam Deas - Quadtych (Volume 1 & 2) (Present Time Excercise) »

10 juli 2011

Reacties

EvR

Mego vind ik een geweldig label, een beetje de nieuwe Staalplaat (?). Ook fijn dat ze dingen opnieuw uitgeven als de oplage op is.

Sietse

Zeker een boeiend label en de vergelijking met Staalplaat is best een goede. Heeft wel een beetje die rol overgenomen.

Ludo

ik ben toevallig net begonnen aan het boek Onder Stroom van Jacqueline Oskamp, over de geschiedenis van de elektronische muziek in Nederland. lijkt me (ook/meer) wat voor jou Sietse. ik heb in elk geval al Jan Boerman ontdekt, een Nederlandse geluidsculpturist (zijn hele tape-oeuvre bestaat 5 uur en is op cd uitgegeven). Het mooie aan die Boerman was nu juist dat hij intuitief werkte, geen serialistische theorien, gewoon priegelen op de vierkante tape-millimeter. voelt voor mij toch sympathieker dan boekwerken leeswerk erbij leveren. :)

Sietse

Ja, het boek ben ik mee bekend en ook die collectie van Jan Boerman. Is een box die ik eigenlijk best wel graag wil hebben. Zijn er zo nog een paar (Dick Raaijmakers heeft ook een hele mooi box). Veel van dat soort dingen zijn uitgekomen bij Basta! en Donemus, maar tegenwoordig toch moeilijk te krijgen.

Ludo

ja jammer is dat, de lokale bieb had (typerend vind ik) wel dat boek van Oskamp en nog een andere biografie over Boerman (althans componistenportret in een boekje) maar níets op cd.

Sietse

Ohh, vroeger toen ik nog wel eens cd'tjes bij de bieb haalde kon je er wel van dat soort dingen vinden (in Tilburg althans). Maar mogelijk door zeer lage vraag zijn dat soort dingen wellicht verdwenen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.