« The Tree Of Life vs Melancholia | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 36 - 2011 »

01 september 2011

Reacties

Dineke

Deze hipster zegt: First!

Mooi sfeerstuk :)

Ludo

eigenlijk had de hipster een foon bij moeten hebben voor beschonken plaatjes ;)

welkom!

Sietse

wat is de link met hipsters voor de hype en deze avond? Want volgens mij heb je niet helemaal begrepen waarvoor Eat This Media altijd heeft gestaan (om het over het beperkte muzikale begrip maar niet te hebben).

En ja ik was er ook en vond het een hele goede avond (al heb ik de DJ's niet meer meegekregen) met een zeer brede line-up van vriendelijke gitaarliedjes tot wegblazende gitaarnoise (waar Sonic Youth, op de wederzijdse liefde tussen beide bands na, tevens weinig mee te maken heeft).

Thijs

"van vriendelijke gitaarliedjes tot wegblazende gitaarnoise"

Dit zou nochtans zo op SY's business card kunnen staan.

Sietse

Nog even een uitweiding over het feit dat Eat This Media juist niet voor hypes and hipster dingen is gegaan, nooit niet.
Want op deze manier wordt Eat This gewoon in een verkeerd daglicht gezet. Het is een club die ALTIJD vooraan heeft gestaan met het binnen halen van vernieuwende muzikale stromingen in de electronica. Ze waren bijv. de eerste die Dubstep naar Nederland hebben gehaald, ze waren de eersten die gewaagde acts zoals Janek Schaefer, Mitchell Akiyama en Tim Hecker voor een groter dan 20 man tellend publiek brachten.
Daarbij hebben ze zich nooit aan hokjes gehouden en zoals ook op deze avond een brede programmering neergezet waarin totaal verschillende facetten uit de underground naar voren zijn gekomen.
Van breekbare liedjes tot improv noise naar speelse ambient tot screamo tot nintendo core.

Daarom snap ik dus niet wat dit in hemelsnaam met hipsters te maken heeft, behalve dat er misschien 2 of 3 rond liepen.

Thijs Z.

Sietse,

Laat ik allereerst zeggen dat ik Eat This Media als organisatie een warm hart toe draag. Dat is waarom ik hierheen ben gegaan en met liefde 12 euro heb neergelegd. En niet na twee bandjes huiswaarts ben gegaan.

Dat er 2 of 3 hipsters rondliepen lijkt me een voorzichtige schatting, maar het gaat om mijn beleving daar en wat mij opvalt. Als er één unicorn had rondgelopen had ik mijn verhaal waarschijnlijk daaraan opgehangen.

Misschien heb je gelijk en had ik iets meer over de geschiedenis van de organisatie en wellicht de venue kunnen vertellen. Het lijkt mij storend voor het verhaal.

Verder, ja, het is een nogal cynisch stukje. Sorry, maar de optredens waren gewoon niet zo goed, of ik het nou subjectief of objectief probeer te bekijken.

Als de optredens mindblowing zijn, dan ligt de focus automatisch ook meer daar op. Tenzij er een unicorn rondloopt, maar dan zul je me vast vergeven.

En is het niet een beetje flauw om over mijn beperkte muzikale begrip te beginnen? Volgens mij valt dat hartstikke mee.

Aan de anderen, dank voor het warme welkom.

De schrijver.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.