« Het schaduwkabinet: week 45 - 2011 | Hoofdmenu | The Thrill Is Gone »

09 november 2011

Reacties

Ludo

:) cd-verhuur, prachtig, dat het bestond. het lijkt wel iets uit Elsschot.

heb er een hard hoofd in verder of Gillian Welch nou eigenlijk wel zo'n leuke vrouw is, maar goede muziek blijft het :)

Martijn Busink

Nooit iets gehuurd daar want je moest het een dag later al terugbrengen, dan was de muziekbibliotheek voor iemand niet uit Utrecht kwam handiger. Wel veel afgeschreven spul gekocht daar.

PvC

Sweet memories aan de CD-uitleen...jawel. Ik kwam er wel zo'n vier keer per week (woonde ook ik de buurt). Sylvo kon zich regelmatig over verbazen dat hij, in tegenstelling tot de meeste anderen van zijn klanten, nooit goed kon inschatten of ik iets wel of niet goed zou vinden. Dat beschouw ik dan weer als een compliment!
Het zal inderdaad geen gemakkelijke tijd zijn geweest, want het gemak van digitale kopieën is oorzaak geweest van zowel de opkomst als het verdwijnen van het fenomeen "CD-uitleen".

PvC

'woonde ook ik' = 'ik woonde dan ook...'

Thijs

":) cd-verhuur, prachtig, dat het bestond. het lijkt wel iets uit Elsschot."

Jong, wij in Oss hadden zelfs een heuse *Fonobus*, die
midden jaren tachtig iedere donderdagavond voor de bieb parkeerde. Bakken LP's (geen CD's!) waar de passagiers ooit moesten hebben gezeten, en de uitleenbalie waar de kaartjes vroeger werden geknipt door de chauffeur. Later heb ik zelf nog jaren bij de daaruit voortgekomen CD-verhuur gewerkt, maar zo mooi als de Fonobus werd het nooit meer. Dat geplastificeerde lidmaatschap dat ik voor mijn 12e verjaardag kreeg, ik kan het nog zo uittekenen...

[/opa vertelt]

Ludo

wow :) lp's verhuren, wel een waagstuk, slijt toch nog een stuk sneller dan cd, lijkt me.

de plaatselijke bieb heeft trouwens hier net honderden cd's de deur uit gedaan. jammer van de stickertjes (peuterdepeuter) maar Guillemots' debuut en zowel Travoltas als Fennesz' Endless Summer zijn mooie aanvullingen op de collectie.

Martijn Busink

Mijn eerste muzikale ontdekkingen waren allemaal op vinyl van de bibliotheek. Eerst die in Nieuwegein. Ben nog eens keihard naar huis en terug gefietst om een gulden te halen om Slayers Reign In Blood die op de nieuwe aanwinstenplank stond te prijken te kunnen lenen. :)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.