« Jaarlijst 2011: Bas | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 52 - 2011 »

25 december 2011

Reacties

Ludo

ben met ogen dicht naar de comments gescrolld om te melden dat ik deze over een weekje ofzo eens rustig doorlees, annoteer, en op kijklijstjes knal.

Olaf K.

Hahahaha, zo herkenbaar!

Martijn

Nog een liefhebber van Attenberg! Toen ik hem zag vond ik hem afwisselend briljant en irritant, maar hoe langer geleden is dat ik hem gezien heb, hoe meer ik ga geloven dat het de essentiële film is over toekomstloos jong zijn in Griekenland. "Sadly, the future is no longer what it was."

Koen

Zoals altijd een prachtige lijst (voor zover ik ze gezien heb), met één lelijke steenpuist die alles vergalt: Norwegian Wood. Ugh.

Vido

Mooie lijst! How to die in Oregon, Golden slumber en die van Hong Sang-soo heb ik bij dezen genoteerd.

Martijn Busink

Inside Job gelijk maar 'ns ff gekeken (stond al een tijdje op mijn lijstje), indrukwekkend. Veel van mijn vrij instinctieve onbegrip bij zaken als handel in schulden e.d. weer bevestigd. Vraag me dan wel weer af wat we nu echt wijzer worden van Vrijheid Van Meningsuiting/Nieuwsgaring, want je kan pamflet na essay, artikel na boek schrijven en dus een documentaire maken, er verandert toch weer bar weinig.

PvC

Meek's Cutoff inderdaad heel erg fraai en plezierig 'anders dan anders'. Geweldige soundtrack mag overigens ook niet onvermeld blijven, helaas niet zo makkelijk te vinden.

Sietse

Wil zeker nog wel een aantal van deze films zien.
En fijn om te zien dat ik niet de enige ben bij wie Drive niet in de top 10 (of uberhaupt favo films) van dit jaar terug komt.

Olaf K.

Ik vond het wel aardig, dat "Drive". Beetje pastiche, zeker niet heel bijzonder. Melancholia, ook wel aardig. Zo is er nog een hele stapel :)

Ludo

je hebt mijn stuk over Meek's Cutoff gelezen he PVC? (ergens op de Subs) de soundtrack is óók al briljant aan die film..

mooie lijst natuurlijk dit, van de top 20 zijn de onderste 10 me bekend en de bovenste 10 minder (even tellen, 5 om 1, dus die gaan alvast zeker op de lijst)

random neergekrabbelde gedachten

"die mijn gevoel versterkten dat dit land inmiddels toonaangevender – en zieker- is dan Japan. "

actual LOL

Wenders!

Performance erg stoer inderdaad, gewoon even een volwaardige videoclip tussendoor. :

"In search of a midnight kiss"

toevallig van de week gezien, erg herkenbare film. :)

"Sans toit ni loi" (Net geleend uit de bieb, ga ik t jaar mee beginnen)

Tree of Life viel me eigenlijk nog mee, maar het had korter en beter gekund. en wat een Maartje van Weegen op Radio 4 muziek-keuze zit daar in zeg. ongelofelijk.

Qua economie houdt ik het maar bij fictie (zie lijst.)

voor Beginners moet je volgens mij een bepaalde leeftijd hebben bereikt, mijn pa vond die fantastisch, ik zag t niet echt. (gheheh)

Le Gamin was ráár. (maar leuk dat ze iets nieuws proberen, toch, vond ik het wel een erg Dickensiaans zielig weesjongetje verhaal, misschien té, Winteretz gezien?

verder natuurlijk eens met 4,2,1.

Ruud

Geen Hævnen, It's Kind of a Funny Story, Barney's Version, Neds of Senna? Mooie lijst verder, hoewel ik een derde niet gezien heb.

Olaf K.

Ik ga die films gewoon checken, Ruud :)

Vido

Gisteren zag ik Senna. Ik heb helemaal niets met Formule 1, maar de montage van archiefbeelden levert een fascinerend ontluisterend beeld op van het dubieuze verstandshuwelijk tussen sport en commercie. Zonder al teveel voorkennis is Senna ook nog eens een spannende film. Behoort zeker tot de beste documentaires van het afgelopen jaar.

Olaf K.

Wel helemaal goed (we hebben nog steeds geen forum he...):

- Kes van Ken Loach: perfecte mix van drama en humor, met een fantastische bijrol voor de superirritante sportleraar.

- The sun van Sokurov: Gewaagde poging iets van chocola te maken van Hirohito. prachtige verstilde scenes, die stijf staan van de culture clashes, waarschijnlijk nog aangezwengeld doordat de regisseur een Rus is.

Geen moetje: Martha Marcy May Marlene, die ik in nogal wat eindlijstjes zag verschijnen. Aaridg portret over een meisje dat net uit een sekte komt, maar met name in het eerste deel veel te zichtbaar in zijn bedoelingen.

Ludo

het forum is terug! (sinds de 2e ofzo, of de 3e)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.