« Het schaduwkabinet: week 27 - 2012 | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 28 - 2012 »

05 juli 2012

Reacties

Mark vd Voort

Ook zo'n invloedrijke Amerikaanse band uit die tijd die nu gelukkig wat meer aandacht krijgt is Codeine, nog minimaler dan Slint durfde te zijn.... Een prachtige box met al hun werk is nu verkrijgbaar op Numero.

Jan Willem

Louisville had de scene met heel veel invloed en weinig succes. The For Carnation, Rodan, June Of 44 en Rachel's zijn allemaal schitterende voorbeelden uit die scene, waarbij Slint God is.

André

Codeine krijgt nu pas wat meer waardering idd. Zag ze in '94 en recent met een reunie-optreden in Vera:
http://www.kindamuzik.net/live/codeine/codeine/22934/

Slint ook gezien in Paradiso een paar jaar geleden.
We mogen het ATP-festival dankbaar zijn voor al die reunies die ze aanslingeren, met ook Polvo en Bitch Magnet bijvoorbeeld.

Toch was de hele slowcorebeweging niet zo heel erg groot. Bands die Jan Willem noemt, zijn alle weer zwaar beinvloed door Codeine.

André

En nog bedankt voor deze boekentip, Eric!

Jan Willem

De bands die ik noem zijn minstens zo beïnvloed door Slint. Met name die ongepolijste, stuurloze sound. Maar Codeine, een fantastische band natuurlijk, zal ook zeker een grote rol van betekenis hebben gespeeld. Al is het maar door de leden die later ook in die andere bands opduiken...goed dat ze nu weer de volle aandacht krijgen.

André

Je hebt gelijk, JW. Ik had beter kunnen schrijven: óók beinvloed door Codiene, of: naast door Slint ook door Codeine, afijn u begrijpt het wel.

Jan Willem

:-)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.