« Jaarlijst 2012: Bas | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 01 - 2013 »

31 december 2012

Reacties

Olaf K.

Prachtig prachtig! Genot om te lezen. En ja, we noteren driftig voor het achterstallig onderhoud. Voor het eerst dat we de nummer één delen, niet? Over De Rouille et d'Os: Die dramatische twist aan het einde is het ultieme zwaktebod he. Voelt zo bedacht.

Ludo

dank :) geloofhet ook (gedeelde 1) zegt genoeg over Anatolia, want ik was voorheen helemaal niet zo'n fan van Ceylan (en ben toch wat Amerikaanser/conservatiever op filmgebied vaak)

bij dat einde van Rouille ergert het me (naast dat bedachte en al die andere dingen) dat we ineens sentimenteel moeten zijn: 'awwww vader en zoon eindelijk samen gelukkig' als hij het arme kind eens even één dagje aandacht geeft.

Martijn ter Haar

Holy Motors vond ik geen slechte film, maar ik was ook niet heel erg onder de indruk, terwijl het wel echt mijn ding zou moeten zijn. Het voelde voor mij wat te cerebraal, ik miste vaak de echt onder de huid kruipende surrealistische beelden. Vaak had het meer het gevoel van een grapje, het deed me regelmatig aan Jiskefet op de bevreemde tour denken.

Na het zien van The Avengers hoop ik wel op een goede actiefilm à la Drive waarin Robert Downey Jr. helemaal los kan gaan in de hoofdrol.

Ludo

dat zou tof zijn (maar hoe meer succes die Marvel-whatever dingen hebben, hoe meer miljoenen ze 'm gaan bieden, en zo blijft ie bezig..

het cerebrale zie ik ook wel in Holy Motors, maar zat me eigenlijk alleen dwars in de Kylie Minogue-musical-fase, die had me veel meer moeten doen.

Vido

Om in Twittertermen te spreken: +1! @olafk Prachtig prachtig! Genot om te lezen.
Er staan genoeg inhaaltitels tussen om de eerste maanden van het nieuwe jaar mee door te komen (Ill Manors, Beats Rhymes & Life en ParaNorman). Cox' tips The Navigator en The Hired Hand klinken ook heel goed.

Martijn ter Haar

@Ludo: De musicalscene is ook precies het punt waar ik het sterkste had dat ik dat ik het goed bedacht vond, maar dat ik het niet voelde (om maar eens een vreselijke uitdrukking te gebruiken).

Ludo

:)

(en dank Vido) The Hired Hand is gewoon Meek's Cutoff door de filters van Vilmos Zsigmond, dus dan weet je het wel, gevoelsmatiga winner :)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.