« Jaarlijst 2012: Ludo | Hoofdmenu | Het schaduwkabinet: week 52 - 2012 »

24 december 2012

Reacties

Vido

Dat is weer een mooie lijst geworden. Over #1 hoeven we niet te discussiëren. Prachtfilm. Gisteren heb ik 'm (toevallig?) voor de tweede keer bekeken. Zelfs na die tweede keer begrijp ook ik nog steeds niet alle finesses. De angst van de middelbare mannen voor dood en verval kwam wel een stuk sterker naar voren.

Olaf K.

Inmiddels een week verder en de lijst is alweer behoorlijk ingehaald door de tijd.

Best documentaires had een topvijf mogen zijn, met "Nostalgia for the light" en "Color me obsessed: a film about The Replacements" als aanvullingen.

En ik zou "Cloud Atlas" willen toevoegen aan de lijst tegenvallers, stipt achter "The Turin Horse". Want deze film bevat zo'n beetje alles wat ik haat in cinema. Een sloot geld (100 miljoen) voor zes verhaaltjes die zo door elkaar lopen dat je er de eerste twee uur geen band mee hebt (de losse verhaaltjes zijn ook eigenlijk gewoon niet sterk genoeg), waardoor je je stierlijk zit te vervelen. Komt het dan nog goed in het tweede synthetiserende gedeelte? Nee, een wagonlading actie, daar zitten we op te wachten. En een aftandse filosofie over hoe we allemaal verbonden zijn (Ja duh, het is een mozaiek-film!) en hoe ieder individu telt ("What is the ocean but a multitude of drops?" Waar staat de emmer?). Bah, wat een draak...

"Laurence anyways" is goed bevonden. Ludo rept op het forum zeer terecht over die fantastische vrouwelijke hoofdrol. Maar de film zou mijn toptien niet wijzigen.

Camera Obscura

Paar uitzonderingen daargelaten kan ik me heel goed vinden in je favorieten -- hele fraaie lijst. Once Upon a Time in Anatolia is voor mij ook het beste wat dit jaar in Nederland de zalen haalde. Fenomenale film.

En bedankt voor je mention van Joseph Cedar's Footnote. Had die helemaal gemist, maar denk dat ik die een plekje in mijn top 20 ga geven.

Ludo

we zijn het aanmerkelijk meer eens dan ik vermoedde dit jaar. In de flops zelfs iets té. Ik tel een stuk of 10 films die meekunnen in het achterstallig onderhoud. Mooi :)

"Zoonlief straalt een ambitie uit die redelijk goed gevangen wordt door de foto hierboven."

lol. Pieter Waterdrinker-achtige toestanden. (De schrijver die dit soort figuren altijd goed weet te vangen (Verder niet echt mijn film, Elena, zoals Beasts dat wel is)

Ik voel nu nog de pijn van die echtgenote in Tuesday After Christmas.

"Robert Altman in de zeventiger jaren. Kunnen films nog beter worden? "

Ik dacht het niet. ben benieuwd

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.