« DOWNLOAD DROPJE | Hoofdmenu | DOWNLOAD DROPJE: Gluid - The Metamorphosis EP »

19 januari 2013

Reacties

Jan Willem

Hulde!

Al snap ik je aversie tegen brave muziek (wat is braaf?) niet...zondagochtend, hoewel dat ook op een andere dag kan vallen, is dat heel prettig. Greg Haines met name maakt gevoelsmuziek die verder gaat dan het strijkje aan de oppervlakte...maar enfin, fijne lijst!

Sietse

Mijn probleem is dat er voor mij veel spanning mist die in eerdere releases wel terug komt.
Het is heel goed, maar ook heel klinisch en gemaakt.
zijn album Until the point...vond ik bijvoorbeeld wel heel erg mooi.

Jan Willem

Ik snap je wel hoor...ik merk dat ik die releases van Frahm ook minder en minder draai, ze vervelen snel. Het zou goed zijn als het kliekje Broderick, Frahm en Haines even uit elkaar getrokken worden. Bij Haines vind ik dat wel meevallen, hoewel niets is meer in de buurt van Slumber Tides gekomen.

Ludo

die plaat van Haines naar aanleiding van Bas' jaarlijstartikel geluisterd, vond de melodieën wel wat te 'raadbaar' (voorspelbare progressies, ofzo) maar aan de andere kant, als ie in de flashbacks van een psychologische thriller van Scorsese zat zou ik niet klagen :)

Sietse

@Jan Willem: Ik hoor eigenlijk liever zijn tweede solo plaat Until the point of hushed support.
Of zijn samenwerking met Wouter van Veldhoven.

@Ludo: voorspelbaar is het soms ook nog inderdaad. Soundtrack muziek weet ik dan weer niet zo goed. Misschien ook wel.

bas

de voorspelbaarheid: daar heb je wel een punt bij haines, het was zelfs de reden waarom ik de plaat lang naast me neer heb gelegd.
maar ik bleef toch luisteren en plots kon ik dat voorspelbare naast me neerleggen. nils frahm daarentegen kan ik minder goed hebben.

Sietse

Ik hoor dit ook nog steeds liever dan Nils Frahm, want daar kan ik echt niet lang naar luisteren. Dat vind ik zo saai (ook al is hij echt een verschrikkelijk goede pianist/muzikant)

Ludo

het is wel zo dat muziek die heel soundtrack-achtig klinkt vaak toch net niet werkt in een film, om dat het zelf al net teveel suggereert. Zou ook best voor Haines kunnen gelden. (Maar iemand zou 'm toch eens in moeten huren)

gisteren trouwens een flink stuk van je mixcloud-mix geluisterd Sietse en Zelienopie genoteerd als iets waar ik eens wat meer van moet horen.

Jan Willem

Zelienople's album Give it up is erg de moeite waard. Vinyl doe ik niet aan, dus die nieuwe negeer ik gevoeglijk.

Sietse

The World Is A House On Fire is inderdaad alleen vinyl (en download) maar Give It Up is ook een hele fijne plaat en nog steeds op CD verkrijgbaar.
Zeer aan te raden, vooral als je ook zoiets als late Talk Talk en Bark Psychosis kunt waarderen, maar dat schreef ik al ;-)

Jan Willem

en dan late Talk Talk en vroege Bark Psychosis ;-)

sietse

Precies, al wil de 2e bark psychosis ook wel hoor

peTer

Mooie lijst, Sietse, al staat er wel het een en ander in dat mij nog onbekend is. Radigue niet natuurlijk, het blijft toch bijzonder wat die vrouw gedaan heeft.
Zelienople vind ik ook erg mooi, bedankt voor die tip!

Sietse

Dank je wel Peter.
Hopelijk haal je er nog meer mooie plaatjes uit naast die van Zelienople

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.