« Senzor AM 3 | Hoofdmenu | Dead-Thread: Intro »

28 mei 2013

Reacties

Martijn Busink

Die vocoders en talkboxen zijn wat me nog een beetje bij de les houdt bij Daft Punk, maar het blijft uiteindelijk een weinig enerverende aangelegenheid vind ik. En dat interview met Moroder boeit ook totaal niet. Deed me denken aan David Carson die een interview met Bryan Ferry zo saai vond dat ie het in de Zapf Dingbats heeft gezet.

OMC

Hé dat had ik nou ook wat betreft vocoders en RAM. Na een paar keer luisteren valt het allemaal mooi in elkaar (dat nummer met Casablancas vond ik de eerste keer ook niks, nu geweldige superpop.) Dat Moroder interview gaat natuurlijk om dat sensationele moment van de click en dat alles opeens wegvalt. Verder een prachtige, doordachte plaat vol details (het is wat dat betreft echt een cd-album of voor zo'n geflipte vinyl audiofiel) en... 'Fragments of Time'.

Ik zal het hier maar fluisteren, omdat het anders weer op zo'n diss festijn uitloopt, maar ik kan geen enkel nummer van Savages uitluisteren.

OMC

Wat Ludo zei dus gewoon. ;)

Jan Willem

Fluistert terug: moet iedereen voor zich weten; vroegah had men dezelfde verdeeldheid over Siouxsie & The Banshees.

Ludo

"Dat Moroder interview gaat natuurlijk om dat sensationele moment van de click en dat alles opeens wegvalt"

ja! verder toch wel een zap-momentje uiteindelijk.

dat nummer met Casablancas is fijn. En verdient het single te worden.

Ludo

was trouwens wel leuk geweest als de zanger van Art Brut na afloop van zijn bezoek in het Van Gogh museum-gastenboek had geschreven: 'Vincent was a great guy. Hopefully he would have been a Art Brut fan')

(en dat dan heel Facebook over hem heen viel. Oh nee.)

OMC

"ja! verder toch wel een zap-momentje uiteindelijk."

Daar was ik van te voren wel bang voor, vind het uiteindelijk erg meevallen, bedacht dat het niet veel anders is dan van die soundtracks waar stemmen door heen lopen.

Had eerst ook mijn bedenkingen bij de opbouw van de plaat. Zo'n opener vraagt ergens om een Discoveryachtige overrompeling, nu is het toch meer heen en weer schakelen om de Outrun analogie door te zetten...is vanzelfsprekend helemaal uitgedacht, zie dat moment dat Touch uitsterft en dan WAMBAM...Get Lucky in vol ornaat.

Ludo

hm wat betreft dat 'uitsterft', ik had daar en op een paar andere momenten juist het gevoel dat de boel sneller achter elkaar door moest spelen. Als een megamix. Maar dat zou dan wellicht té cliché zijn. (Op zichzelf sluiten de tracks natuurlijk wél goed op elkaar aan, qua akkoorden ook, ze lieten niet voor niets Chilly dat tussen-nummer pennen)

OMC

"vroegah had men dezelfde verdeeldheid over Siouxsie & The Banshees."

True. Die vond ik dan weer wel geweldig.

Jan Willem

Ik vind ze er nogal op lijken...met name de Siouxsie helemaal in den beginne met Sid Vicious...Doet-er-ook-niet-toe...er zijn ook zeker verschillen en die kunnen je net tegenstaan

Jan Willem

toch, maar dat ben ik...vind ik hier de overeenkomst verbluffend; Siouxsie heeft alleen een wave-achtergrond en Savages meer een punkhouding ofzo...

http://www.youtube.com/watch?v=9otg_Cm50RE

en

http://www.youtube.com/watch?v=kebq-cENNn0

OMC

Ik ben overigens meer van de Siouxsie van Peepshow.

Jan Willem

ah oké...ik houd wel van dat fatalistische, kille geluid..savages is überkil

john prop

Als seventies-softrock en moroder-disco bij Daft Punk mag, dan mag Siouxsie en Bauhaus ook bij The Savages. Ik vind Silence Yourself een fijne, lekker venijnige plaat van een band die -net als The Knife- fel tegen zaken ageert. Als dat ouderwets is, dan is dat maar zo.

OMC

Niemand zij dat het niet mag omdat het ouderwets is. :) (alhoewel dat zegt men wel, maar ik niet...het werkt me op een of andere manier op de zenuwen, weet niet precies waarom.)

Patrick

Over twee jaar wordt de markt overspoeld met nouveau-disco-funk platen. Wat ik je brom. En ik vind het best. Want ik vind de nieuwe Daft Punk lekker. Net als pindakaas.

Jan Willem

Ik mis het gen om Daft Punk leuk te vinden geloof ik... word er zelfs een tikje AGRESSIEF en n-n-n-neurotisch van. Ook ouder werk heb ik dikwijls geprobeerd, maar nee...

OMC

Gelukkig is nog genoeg andere muziek. ;)

Martijn Busink

Pindakaas plakt aan je gehemelte en je stinkt er van uit je mond. ;P

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.