« Senzor AM 22 | Hoofdmenu | Jaarlijst 2013 (Martijn) »

30 december 2013

Reacties

Olaf K.

Mooi, mooi! Ik zat er vet naast: had verwacht dat Frances Ha het nipt zou verliezen van Laurence Anyways :) Post tenebras lux, Stories we tell, No en - met name! - El ultimo Elvis vond je beter dan ik. Le passe en Sugerman vind ik duidelijk beter dan jij. Heb je La vie d'Adele nog niet gezien? Die had ik zeker bij jou verwacht. Reality, Blackbird en Child's pose staan genoteerd.

Ludo

Ah! Laurence Anyways stond vorig jaar al mijn eindlijstje, ik was de troepen vooruit, je weet! ;) (past perfect bij de 1e alinea dit!)

Child's pose ga je geweldig vinden, super slot.
(Reality is een soort Benigni-vehikel zonder de man zelf, de oude Benigni van Chiedo Asilo)
(Blackbird is een genrefilm die door Vido werd afgeserveerd, dus...)

Olaf K.

Oh, dan had ik het dus eigenlijk toch goed :)

Vido Liber

Afgeserveerd is een groot woord. Verder weer een zeer lezenswaardig overzicht. The Swimmer en Wake In Fright gaan op de to do list. Reality staat in mijn lijstje ook net iets boven La Grande Bellezza. De link met NSA wilde ik ook maken, maar je was me voor. El Ultimo Elvis had ik waarschijnlijk meer gewaardeerd als ik de film onder betere omstandigheden had gezien.

Ludo

afgeruimd dan ;) thanks!

Martijn

Ah, eindelijk meer Reality-fans! Ik vind die film echt meesterlijk, vooral omdat de regisseur er in slaagt het continu lichtvoetig te houden zonder dat het ooit flauw wordt en hij altijd de neiging weerstaat DE THEMATIEK EENS DUIDELIJK uit te leggen (de cultuurpessimist in mij zegt dat dat de reden is voor de onderwaardering). Magische slotscene ook.

Ludo

ja!

handenvol goede scenes in de film, van groots (de bruiloft, het disco-feest, zeg maar het 'we doen de trein moment' uit La Grande Bellezza) tot super ironische en wrange kleine scenes (maar ik moet niet alles spoilen)

OMC

Blijkbaar je spam voor Frances Ha gemist eerder dit jaar, zo vertel je het wel erg sappig. Best handig die overzichten (maar goed, maar een film uit de top-20 gezien. :)

EvR

Frances Ha staat zomaar gewoon op iTunes voor weinig.

Martijn

Tabu gezien. Bijna afgezet na de proloog - dat trek ik echt niet, zo een gezwollen 'poëtische' voiceover met semi-surrealistische beelden. Eerste deel van de eigenlijk film was al wat beter, maar de klasse zit hem toch in het tweede, Afrikaanse deel (hoewel ik ook daar bij vlagen de voiceover nog té vond.)

Ludo

hihi. (eens met dat het tweede deel beter is dan het 1e)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.